Elon Musk ar putea bloca accesul utilizatorilor europeni la X, evitând astfel investigațiile privind dezinformarea

20.10.2023
Elon Musk ar putea bloca accesul utilizatorilor europeni la X, evitând astfel investigațiile privind dezinformarea

Elon Musk ar putea bloca cu totul accesul la platforma X pentru utilizatorii din Europa, evitând în acest fel investigațiile referitoare la fenomenul de dezinformare ce are loc pe platforma de comunicare.

În loc să adreseze în mod direct problema dezinformării ce plutește deasupra platformei pe X, fostul Twitter, Elon Musk ar putea alege să blocheze pur și simplu accesul utilizatorilor din Europa, evitând astfel posibile amenzi pregătite de autoritățile din Europa.

Noi rapoarte sugerează faptul că Elon Musk ar putea bloca utilizatorii X din Europa din a mai accesa platforma. Acest lucru vine după ce platforma a fost luată în vizor de Uniunea Europeană din cauza modului în care a gestionat dezinformarea provenită din conflictul Israel-Hamas. Deci, în loc să rezolve problema în mod direct, Musk ar putea încerca să ia o scurtătură și să blocheze utilizatorii europeni de pe platforma X.

Unele dintre reglementările propuse de UE contravin planurilor lui Elon Musk de a face din X aplicația Everything. După ce a preluat platforma, Musk a creat un plan pentru a le permite utilizatorilor să se exprime liber. Majoritatea utilizatorilor profită acum din plin de această libertate pe care le-o oferă X, folosind-o pentru a răspândi minciuni pe diverse subiecte.

Rămâne de văzut dacă aceste zvonuri ce circulă pe internet reflectă intenția reală a miliardarului american, sau au doar scopul de a forța anumite compromisuri din partea autorităților, care probabil nu își vor dori să lase cetățenii europeni fără acces la o platformă atât de mare precum este X.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult