Elon Musk vrea să le permită utilizatorilor să realizeze plăți direct de pe platforma X

15.12.2023
Elon Musk vrea să le permită utilizatorilor să realizeze plăți direct de pe platforma X

Elon Musk, CEO-ul companiei X (anterior cunoscută sub numele de Twitter), își îndeplinește visul de a transforma platforma într-o aplicație „all-in-one” cu noi funcționalități în domeniul financiar. Recent, X a obținut licența de transfer de bani în statul Pennsylvania.

Practic, noua licență permite platformei X să faciliteze transferuri de bani între utilizatori, similar cu funcționalitățile oferite de platforme precum Venmo, compania celor de la PayPal. Astfel, progresul subliniază, pentru încă odată, dorința lui Elon Musk de a extinde capabilitățile platformei X dincolo de un simplu spațiu pentru mesaje sau fotografii.

Musk a dezvăluit, încă de la preluarea platformei în urmă cu un an, ambiția sa de a integra servicii financiare în cadrul X, transformând-o într-un hub central pentru tranzacții monetare și alte activități financiare.

Cum vede Elon Musk funcția de plăți de pe X

Conform unui raport al The Verge, Elon Musk a exprimat într-o întâlnire internă a companiei viziunea sa, afirmând că X va putea gestiona „întreaga viață financiară a unei persoane”. Acest lucru înseamnă că utilizatorii platformei nu vor avea nevoie de un cont bancar tradițional, deoarece X va oferi toate serviciile necesare. Aici, CEO-ul Tesla și SpaceX a vorbit și despre servicii de la gestionarea banilor până la investiții și alte tranzacții.

De asemenea, Musk a comparat viitoarele funcționalități financiare ale platformei X cu PayPal, declarând că noua platformă va oferi servicii mult mai complete decât cele concepute inițial pentru PayPal, împreună cu David Sacks, în anul 2000.

Se așteaptă ca aceste caracteristici să fie disponibile pe X până la sfârșitul anului 2024. Până atunci însă, Elon Musk nu prea să se oprească din a inova platforma. De curând, acesta a introdus un robot AI pe site numit GrokAI care este disponibil doar pentru abonații X Premium+. Conform echipei XAI, acesta va putea răspunde la întrebări pe care alte sisteme AI le evită și vine cu o ”funcție” de umor sarcastic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult