Epic Games Store revine pe iPhone și iPad

26.01.2024
Epic Games Store revine pe iPhone și iPad

După o pauză de peste trei ani, Epic Games vrea să reintroducă magazinul Epic Games Store și popularul joc Fortnite pentru utilizatorii de iPhone și iPad, profitând de politica recent implementată de Apple, scrie Engaged. 

Epic Games va lansa Epic Games Store pe dispozitivele iPhone și iPad, începând cu Europa. Mișcarea vine în urma noii politici a Apple, care permite aplicațiile alternative, oferind astfel metoda pentru disponibilitatea globală a Epic Store pe iOS și iPadOS în viitor. Epic nu a dezvăluit multe detalii despre această actualizare, menționând doar că magazinul și Fortnite vor fi disponibile „mai târziu în acest an” în regiunile menționate.

Pentru mulți utilizatori, întoarcerea Fortnite pe iOS este un pic surprinzătoare, având în vedere că Epic Games a avut magazinul eliminat în 2020, după un conflict cu Apple privind achizițiile din aplicație. Fortnite a fost interzis în iOS App Store în 2020, când Epic a adăugat o opțiune de plată terță parte. Epic a dat în judecată Apple pentru acest lucru, dar a pierdut cazul. Cu toate acestea, Epic Games Store se întoarce.

Apple le solicită utilizatorilor să plătească 0,50 euro pe an

Apple le solicită utilizatorilor să plătească 0,50 euro pe an pentru aplicații care nu sunt descărcate din App Store (sau care nu utilizează sistemul de plată Apple, chiar dacă sunt din App Store). Cu toate acestea, nu există taxe pentru utilizarea App Store sau pentru efectuarea de achiziții în aplicație. Conform companiei, Apple va oferi gratuit primele 1 milion de instalări.

Astfel, actualizarea celor de la Apple le va permite utilizatorilor de iOS să acceseze aplicații din magazine diferite, oferind mai multe opțiuni pentru descoperirea și utilizarea aplicațiilor.

Conform DMA, Apple va trebui acum să ofere mai multe opțiuni pentru utilizatorii europeni și să implementeze măsuri de protecție împotriva riscurilor potențiale (viruși, utilizarea datelor personale,etc. Pentru dezvoltatori, Apple oferă, de asemenea, noi instrumente pentru distribuirea aplicațiilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult