Epic Games Store va fi disponibil pe Android. Ce aplicații vom putea descărca?

21.03.2024
Epic Games Store va fi disponibil pe Android. Ce aplicații vom putea descărca?

Magazinul de aplicații Epic Games Store urmează să ajungă pe dispozitivele cu Android. Ni se promite un magazin multi-platformă.

Epic Games Store este un magazin cunoscut pentru jocurile gratuite pe care le oferă săptămânal, fiind o alternativă la Steam. Compania nu vrea să se limiteze la prezența pe PC-uri, ci intenționează să lanseze magazinul și pe iOS, acum că reglementările Europene forțează Apple să permită astfel de lucruri. De asemenea, magazinul de aplicații va fi lansat și pe dispozitivele cu Android în viitor.

Tease-uit într-o postare pe X (fostul X), Epic Games Store că magazinul „vine pe iOS și Android”. Se spune că aplicația este un „adevărat magazin multi-platformă”. Ce este atât de special la Epic Games Store pe Android? Epic explică în felul următor: „Aceleași condiții echitabile, disponibile pentru toți dezvoltatorii, într-un adevărat magazin multi-platformă – cu jocuri uimitoare pentru toată lumea”.

Epic Games Store vine pe Android

Epic spune că aceste „condiții echitabile” înseamnă că magazinul va oferi aceeași împărțire a veniturilor pe Android ca și pe PC. Astfel, Dezvoltatorii vor păstra 88% din veniturile generate de jocul lor, Epic luând doar 12%. Este cu mult sub cota pe care o ia Google în Play Store, care ajunge până la 30%. În 2021, însă, Google a anunțat că dezvoltatorii vor plăti doar cu 15% din primul milion de dolari din venituri. În același an, Android 12 a făcut magazinele de aplicații terță parte mai funcționale.

În prezent, nu se știe ce jocuri ar popula un magazin Epic Games pe Android. Nu știm ce aplicații vor fi disponibile pe lângă Fortnite, care a fost distribuit prin Epic Games Launcher încă din 2019. Inițial, acesta trebuia să se transforme într-o lansare completă a magazinului pe platformă, un efort care a fost abandonat de către companie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult