WhatsApp va permite apeluri video şi de voce cu și mai mulți invitați

17.04.2020
WhatsApp va permite apeluri video şi de voce cu și mai mulți invitați

WhatsApp extinde WhatsApp Group Call pentru a suporta sesiuni cu și mai mulți participanți.

Încercând să capitalizeze de pe urma valului de entuziasm pe tema măsurilor de distanțare socială și lucrul de la distanță, WhatsApp relaxează limitele pentru sesiuni de videoconferință.

Dacă în forma actuală sesiunile Group Call, indiferent dacă sunt lansate în modul video sau doar voce,  pot accepta până la patru participanți, următoarea actualizare a aplicației pentru mobil va ridica această limită la o cifră rămasă deocamdată neprecizată.

Facebook pune accent pe folosirea tehnologiilor de criptare a conexiunii în sistem end-to-end, asigurând desfășurarea în siguranță deplină a comunicațiilor, indiferent de distanță sau numărul participanților.

Anunțul făcut de WhatsApp vine imediat în urma scandalului iscat în jurul aplicației de videoconferință Zoom. Lansată de un antreprenor din China, aceasta s-a bucurat de o ascensiune fulminantă pe măsură ce pandemia COVID-19 a trimis acasă angajații companiilor din lumea întreagă, doar pentru ca analize independente să scoată la iveală deficiențe majore pe partea de securitate.

Pe lista noilor facilități așteptate să-și facă apariția în scurt timp se mai numără și o versiune îmbunătățită a funcției Search (deja disponibilă în versiunea WhatsApp pentru iOS), funcție de protejare cu parolă a backup-urilor salvate pe Google Drive și noi reguli care să împiedice descărcarea automată a mesajelor ”virale”, deseori distribuite între utilizatorii WhatsApp.

Important de știut, pentru a beneficia de noile limite pentru sesiunile Group Call este nevoie ca toți participanții la discuție să aibă instalată cea mai recentă versiune a clientului WhatsApp.

 

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult