Facebook renunță la o versiune de Facebook Lite din cauza ratei scăzute de adopție

Autor: Adrian Popa 12.08.2020
Facebook renunță la o versiune de Facebook Lite din cauza ratei scăzute de adopție

Varianta pentru iPhone a aplicației Facebook Lite, oferită pentru cei care au smartphone-uri mai vechi sau fără acces la internet de mare viteză, a fost dezactivată în Brazilia.

Facebook Lite a fost lansată în 2018 în Turcia, iar apoi a ajuns și în alte regiuni. Utilizatorii din Brazilia au primit un mesaj prin care au fost anunțați că suportul pentru aplicație s-a încheiat. Aceștia au fost îndemnați să descarce aplicația normală Facebook, transmite MacRumors.

Citește și: Pune-ţi smartphone-ul la „dietă”. Aplicaţii „Lite” disponibile pentru Android care ocupă un spaţiu redus şi consumă puţine date mobile

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat pentru publicația MacMagazine că aplicația a dispărut din App Store, varianta braziliană. Messenger Lite există în continuare.

Nu știm dacă aplicația va dispărea de pe toate piețele pe care este disponibilă sau este dezactivată doar acolo unde nu este folosită de un număr mare de utilizatori. Cei care accesează în acest moment App Store din România pot descărca aplicația.

Facebook Lite pentru iOS are doar 12 MB. Prin comparație, aplicația Facebook completă are 452 MB.

Facebook are peste 141 de milioane de utilizatori în Brazilia, potrivit NapoleonCat. Aceasta este cea mai mare piață din America Latină pentru rețeaua de socializare.

Facebook users in Brazil

Find more statistics at NapoleonCat