Facebook a eliminat sute de conturi pro-Trump create în România

10.08.2020
Facebook a eliminat sute de conturi pro-Trump create în România
Foto: Pixabay

Facebook a eliminat peste 100 de conturi false din România care pozau drept grupuri și persoane de culoare care îl susțineau pe președintele american Donald Trump la alegerile din toamnă.

Compania aanunțat că a șters 35 de conturi și 3 pagini de Facebook, dar și 88 de conturi de Instagram create în România, care promovau conținut despre politica americană.

Unele conturi pozau în cetățeni african-americani care îl susțineau pe președintele actual Donald Trump la alegerile din noimebrie. De multe ori aceste conturi au partajat conținut creat de echipa de campanie a lui Trump.

Citește și: E oficial: Telefoanele OnePlus vor veni la pachet cu bloatware de la Facebook

Una dintre paginile șterse se numea „BlackPeopleVoteForTrump”.

Cine s-ar putea afla în spatele conturilor false de Facebook create din România

Potrivit lui Nathaniel Gleicher, directorul diviziei de securitate din cadrul Facebook, motivația din spatele acestor conturi false este neclară. Unii analiști cred, însă, că în spatele acestor acțiuni se află Rusia. Potrivit unor surse, Moscova dorește realegerea lui Donald Trump pentru încă un mandat la Casa Albă. Alții spun că paginile au fost create chiar de echipa de campanie a președintelui.

Pe de altă parte, China dorește ca Trump să piardă alegerile. Washingtonul și Beijingul se află într-un război comercial care a afectat serios statul asiatic.

Se crede că ambele state încearcă să influențeze, pe marile rețele de socializare online, rezultatele alegerilor din SUA.

Sursa: Facebook

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult