Galaxy Z Flip5 va putea rula toate aplicațiile pe ecranul exterior prin CoverScreen OS

01.08.2023
Galaxy Z Flip5 va putea rula toate aplicațiile pe ecranul exterior prin CoverScreen OS

Utilizatorii de telefoane pliabile pe format clamshell, precum Galaxy Z Flip, RAZR sau Oppo Find N2 Flip sunt probabil familiarizați deja cu aplicația CoverScreen OS, care permite rularea tuturor aplicațiilor pe ecranele exterioare ale dispozitivelor. Anul acesta, Samsung a implementat un ecran mai mare pe exteriorul Galaxy Z Flip5, însă tot nu permite rularea tuturor aplicațiilor uzuale pe exterior, oferind doar acces la câteva, care au fost optimizate în mod special. Ei bine, CoverScreen OS a fost actualizat și permite acum utilizatorilor să facă orice își doresc pe ecranul exterior al telefonului.

CoverScreen OS primește suport pentru Galaxy Z Flip5 înainte ca telefonul să fie lansat

Galaxy Z Flip5 nici măcar nu a ajuns în magazine și deja avem aplicații care asigură suport pentru acesta. CoverScreen OS a primit un update care adaugă „suport experimental” cu noul dispozitiv pliabil. Având un ecran foarte mare la exterior, comparabil cu cel de pe cel mai recent concurent, Motorola RAZR 40 Ultra, este greu de înțeles de ce Samsung nu oferă posibilitatea de a rula toate aplicațiile pe care utilizatorii vor să le acceseze pe ecranul exterior, când Motorola permite deja asta de două generații.

Este bine însă că există astfel de aplicații, care oferă funcționalitate extra și aduce noul Galaxy Z Flip5 la paritate cu cel mai bine „dotat” concurent al său. Chiar și Samsung oferă utilizatorilor posibilitatea de a rula aplicații pe acel ecran, însă doar prin aplicația Good Lock, care nu este foarte populară în rândul utilizatorilor.

O comparație între cele două dispozitive relevă însă că niciunul nu este cu adevărat în avantaj. Motorola pare să fi înțeles foarte bine că utilizatorii vor mai multă funcționalitate de la ecranul exterior și a venit cu un panel mai mare și impresionant din punct de vedere vizual. Samsung are însă suport software extins și un procesor mai puternic.

Creatorul CoverScreen OS spune că a petrecut câteva zile într-un magazin Samsung încercând să facă aplicația să funcționeze pe Galaxy Z Flip5, iar implementarea finală pare să fie una destul de avansată, putând schimba de la aplicație la aplicație printr-o simplă glisare orizontală. Soluția Samsung pentru aplicațiile de pe ecranul exterior implică utilizarea unui soi de widget-uri sau aplicații limitate, precum cele de pe smartwatch-uri.

Vestea bună este că utilizatorii care vor cumpăra Galaxy Z Flip5 vor avea disponibilă, în prima zi, CoverScreen OS pentru a îmbunătăți experiența de utilizare a ecranului exterior.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult