Gboard include acum suport pentru scrisul de mână pentru tablete și dispozitive pliabile

19.12.2023
Gboard include acum suport pentru scrisul de mână pentru tablete și dispozitive pliabile

Tastatura Gboard oferă acum suport pentru scrisul de mână pentru tablete și smartphone-uri pliabile.

Versiunea de Gboard destinată tabletelor și dispozitivelor pliabile ce rulează Android acceptă acum introducerea scrisului cu un pen, permițând utilizatorilor să scrie în orice câmp de text și să convertească automat textul scris de mână în text tastat.

Funcția aceasta a apărut pentru prima dată în luna august a acestui an, când un suport pentru stylus pentru scris de mână pentru tableta Pixel a fost depistat într-o nouă pagină de setări din Gboard. Acum, un utilizator a descoperit că funcția este live și chiar a distribuit un videoclip care arată exact cum funcționează noua funcție a aplicației Gboard.

Mishaal Rahman demonstrează cum puteți scrie în câmpurile de text dedicate și puteți face ștergeri sau inserări. Datorită suportului pentru scrierea de mână, Gboard transformă acum automat scrisul oricui într-o bucată de text ordonat.

Tastatura Gboard a primit suport pentru scrisul de mână

Aplicația Gboard transformă automat scrisul de mână în text de tipar pe măsură ce treceți la cuvântul următor. Cel mai interesant lucru este faptul că, indiferent dacă folosești un stylus pe tableta Pixel sau tableta Samsung, această capabilitate va funcționa la fel. Astfel, noua funcție nu va fi limitată doar la dispozitivele Pixel de la Google.

Înainte de această actualizare, totuși, utilizatorii puteau folosi un stylus doar pentru a desena și a lua notițe, nu pentru a tasta. Acum, suportul pentru scris de mână umple acel gol. Recunoașterea scrisului de mână de la Gboard nu este limitată doar la tablete. Se pare că funcția este disponibilă și pentru smartphone-uri pliabile, precum Samsung Galaxy Z Fold 5.

De reținut este faptul că noua funcție va funcționa doar pe Android 14, grație suportului nativ pentru stylus pe care noua versiune de Android o oferă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult