Gmail și Google Meet sunt cele mai noi aplicații de productivitate disponibile în AppGallery

31.05.2023
Gmail și Google Meet sunt cele mai noi aplicații de productivitate disponibile în AppGallery

AppGallery de la Huawei, cel de-al treilea magazin de aplicații din lume, continuă să crească. Zi de zi sunt adăugate noi aplicații în oferta magazinului, iar recent, noi aplicații Google au fost introduse. Este vorba despre două dintre aplicațiile cele mai cerute de către utilizatori pentru productivitate: Gmail, clientul de e-mail Google, și Google Meet, platforma de videoconferințe, care oferă o alternativă la Zoom sau Teams de la Microsoft.

Cum instalezi Gmail și Google Meet din AppGallery

Pentru a rula aplicațiile Google, le descarci din AppGallery, iar odată cu prima aplicație de acest tip descărcată, se va instala și Gbox, o platformă software care asigură compatibilitate cu GMS (Google Mobile Services). Din fericire, nu trebuie să faci nimic în plus pentru a instala Gbox, întrucât atunci când alegi o aplicație Google din AppGallery, primești notificarea că se va instala și Gbox. Accepți acest pas și ambele aplicații sunt instalate automat. De altfel, nu trebuie să interacționezi cu Gbox în niciun fel după instalare.

Gmail și Google Meet sunt ambele listate în AppGallery și pot fi găsite prin intermediul căsuței de căutare. Dacă instalezi una dintre aplicații, nu mai trebuie să instalezi Gbox din nou și pentru a doua. Odată instalat, Gbox rămâne în telefon și permite rularea tuturor aplicațiilor Google, fără limitări. De altfel, este foarte important să NU dezinstalați Gbox dacă îl vedeți în meniul telefonului. Dezinstalarea sa duce la incompatibilitatea cu serviciile Google și va cauza probleme în rularea aplicațiilor deja instalate.

Este important de menționat că Gbox este o aplicație terță, dezvoltată de compania Gbox Lab din Singapore și nu de Huawei. Puteți găsi mai multe informații despre aceasta pe site-ul oficial (https://www.gboxlab.com/).

Gmail și Google Meet sunt utile în special în mediul profesional

Gmail este cel mai popular serviciu de e-mail din lume între utilizatorii de internet, și, totodată un serviciu popular pentru cei care lucrează în companii mari. Google oferă serviciile Workspace contra cost marilor companii pentru a integra serviciile sale în fluxul de muncă. Astfel, e-mail-ul de serviciu al multor utilizatori poate fi pe Gmail, chiar dacă acesta este înregistrat pe un alt domeniu. Cu ajutorul Gbox, poți accesa e-mail-ul Gmail de pe telefonul tău Huawei fără efort.

Un lucru pe care l-am observat la prima configurare este că trebuie să pornești manual sincronizarea mesajelor cu aplicația. Există chiar și o scurtătură în partea de sus a ecranului care te duce în meniul necesar. De aici ai apoi acces la toate funcționalitățile Gmail, toate dosarele personalizate și celelalte avantaje ale e-mail-ului Google.

La fel ca Gmail, și Google Meet funcționa deja pe telefoanele Huawei prin accesarea în interiorul unui browser, totuși, utilizarea unei aplicații este întotdeauna mai simplă și oferă acces la funcții mai avansate. Google Meet din AppGallery oferă o interfață intuitivă, care permite pornirea unei videoconferințe pe loc, sau accesarea unei videoconferințe deja începută. Desigur, poți programa o conferință nouă direct în Google Calendar.

Gogole Meet AppGallery main

Toate funcțiile necesare sunt disponibile și poți genera coduri de acces pentru a invita alte persoane la respectiva conferință. La fel ca în cazul Gmail, multe companii folosesc Google Meet pentru ședințe interne, iar disponibilitatea aplicației pe telefonul tău Huawei înseamnă că nu trebuie să mai intri în browser pentru a participa la acestea, având la dispoziție aplicația.

Desigur, toate celelalte aplicații de la Google sunt disponibile în AppGallery. Așa cum menționam și în articolul anterior, suita de aplicații Google Docs, care permite editarea fișierelor text, tabelelor în format Excel sau prezentărilor este de asemenea disponibilă, alături de Maps, Photos, YouTube și restul aplicațiilor utile în viața de zi cu zi.

Mai mult, aplicații de divertisment precum HBO Max, Disney+ sau Amazon Prime Video, sunt disponibile tot prin intermediul AppGallery.

P60 Pro, cel mai performant telefon Huawei pentru productivitate și fotografie

Am testat toate aceste aplicații pe P60 Pro, cel mai nou flagship al companiei Huawei, un telefon performant, extrem de bine construit și echipat cu unul dintre cele mai performante sisteme de cameră. De altfel, DxOMark îl pune pe primul loc în clasamentul său, pentru calitatea excelentă a cadrelor captate.

Huawei P60 Pro Back landscape

Puteți citi mai multe despre Huawei P60 Pro în review-ul pe care l-am publicat în perioada lansării telefonului. Cert este că acesta va mulțumi chiar și cei mai pretențioși utilizatori care vor cea mai bună performanță foto, cel mai bun design și un nivel de performanță de top.

Fiind un telefon Huawei, P60 Pro este echipat din fabrică cu EMUI 13.1, sistemul de operare bazat pe Android al companiei, care integrează magazinul de aplicații AppGallery. Acesta din urmă deservește lunar peste 580 de milioane de utilizatori din 170 de țări. Fiecare aplicație listată în AppGallery este verificată riguros pentru a asigura un nivel ridicat de securitate ale datelor utilizatorilor. Inclusiv Gbox și restul de peste 223.000 de aplicații listate trebuie să treacă de toate testele înainte de a fi publicate pe platformă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult