Google aduce, prin AR, dinozauri 3D direct în fața ta

01.07.2020
Google aduce, prin AR, dinozauri 3D direct în fața ta

Începând de săptămâna aceasta, 10 dinozauri pot fi aduși la viață, prin intermediul realității augmentate (AR), direct din aplicația Google Search.

Cei care caută informații despre un dinozaur – T. Rex (Tyrannosaurus Rex), de exemplu – pe un dispozitiv mobil și apăsă pe butonul „View in 3D” / „Vizualizați în 3D”, pot vedea un model 3D al animalului preistoric.

Utilizatorii pot apoi să aleagă să aducă dinozaurul în spațiul din jurul lor, prin realitate augmentată. Se poate alege reprezentarea dinozaurului în dimensiune reală, pentru a vedea cât de mare era în comparație cu lucrurile din jur.

Sunt disponibile și alte animale, actuale

Cei 10 dinozauri disponibili prin realitate augmentată provin din franciza „Jurassic World” și sunt: Tyrannosaurus Rex, Velociraptor, Triceratops, Spinosaurus, Stegosaurus, Brachiosaurus, Ankylosaurus, Dilophosaurus, Pteranodon și Parasaurolophus. Partenerii companiei sunt, în acest proiect, Universal Brand Development, Amblin Entertainment și Ludia. Puteți vedea cum a fost realizat Brachiosaurus în acest clip video.


Pe lângă dinozauri, există zeci de alte animale care pot fi văzute în 3D direct din Google Search. Printre acestea se numără lei, urși, pinguini sau rechini albi.

Serviciul le oferă utilizatorilor posibilitatea de a realiza clipuri video cu animalele pe care le readuc la viață, prin apăsarea butonului pentru record (cercul alb din partea de jos a ecranului).

Sursa: Google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult