Google complică aparent fără motiv interfața Play Store

09.06.2021
Google complică aparent fără motiv interfața Play Store

Aplicația Google Play Store tocmai ce primește o revizie majoră la partea de interfață, completând schimbările la partea de navigare și meniul settings cu secțiunea My apps & games.

Modificările apărute deja pentru o parte dintre utilizatorii incluși în grupul de testare sunt aplicate acum la scară largă, Google părând să ignore feedback-ul primit, cum că noua formă de prezentare mai degrabă complică lucrurile, decât să le simplifice.

Astfel, în luna aprilie Google a scos din aplicația Play Store arhicunoscutul meniu „haburger, legând setările relevante de pictograma contului Google, afișată în colțul dreapta-sus. Pentru cine nu a primit memo-ul de forma unui mesaj de notificare, găsirea acestora ar fi putut dura săptămâni, timp în care interfața Play Store ar fi părut „stricată”, cumva.

Play Store

Continuând cu „renovarea” forțată, Google modifică acum și funcționarea secțiunii My apps & games. În noua formulă, meniul afișat sub pictograma profilului de avatar va dispărea, apărând în schimb meniul Manage apps & device. Interfața din acest meniu apare drastic schimbată, opțiunile Updates, Installed, Library tab-ul Share dispărând din peisaj. În schimb, te alegi cu doar două tab-uri: Overview și Manage.

Tab-ul Overview, afișat primul, include statistici ale funcției de scanare Play Protect, capacitatea de stocare utilizate și opțiuni share pentru distribuirea aplicațiilor preferate, rating-uri acordate și review. Important de știut, vechia secțiune Updates este schimbată cu Update all și See details. Dacă toate aplicațiile instalate sunt deja actualizate, vei putea afla informații despre modificările aduse la secțiunea See recent updates din cadrul tab-ului Manage.

Tab-ul Manage include o listă detaliată cu jocurile și aplicațiile instalate, complet cu informații despre ultima folosire a aplicației și spațiul de stocare ocupat. Tot de aici vei putea verifica și disponibilitatea eventualelor actualizări pentru aplicațiile instalate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult