Google a lansat o aplicație pentru distanțare socială care te ajută să eviți persoanele din jurul tău

29.05.2020
Google a lansat o aplicație pentru distanțare socială care te ajută să eviți persoanele din jurul tău

S-a terminat cu vânătoarea de Pokemoni. De acum putem folosi aplicațiile bazate pe AR (realitate augmentată) în scop de distanțare socială, pentru a evita interacțiunile fizice cu persoane din jurul nostru.

În contextul pandemiei COVID-19, distanțare socială prin evitarea contactelor fizice directe cu alte persoane a devenit practic un mod de viață, încurajat prin toate canalele media. Privind lucrurile din acest context, apariția tocmai de la Google a unei aplicații de mobil care încurajează distanțarea socială folosind o inovație tehnologică creată pentru cu totul alte scopuri, nu ar trebui să surprindă.

Deși pare o glumă, folosirea telefonului mobil pentru măsura distanța „sigură” față de cea mai apropiată persoană de pe stradă sau de la supermarket ar putea să prindă la anumite categorii de persoane, mai puțin predispuse la a respecta regulile impuse prin metode clasice. Și cum orice ajutor contează, nu putem decât să salutăm inițiativa luată de Google.

Numită Sodar, aplicația poate fi accesată din browserul Chrome și ar trebui să ruleze pe orice telefon cu sistem Android, inclusiv cele fără acces în magazinul Google Play.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult