Cercetătorii ne spun ce ar trebui să facem cu coletele comandate online, în contextul pandemiei

12.05.2020
Cercetătorii ne spun ce ar trebui să facem cu coletele comandate online, în contextul pandemiei

O echipă de cercetători le recomandă celor care comandă produse online să aștepte minim 72 de ore înainte să deschidă coletele, pentru a ajuta la oprirea răspândirii coronaviruslui și a altor virusuri.

Potrivit Business Insider, coronavirusul poate supraviețui trei ore pe hârtie și până la 24 de ore pe suprafețe din carton.

Sfatul a fost publict pe site-ul Germ Defense, realizat de cercetători de la universitățile din Bath, Bristol și Southampton. Un studiu făcut în 2009, în contextul epidemiei de gripă porcină, pe 20.000 de oameni a arătat că o astfel de măsură reduce transmisia germenilor.

Pentru cei care nu au răbdare să aștepte 72 de ore, creatorii site-ului au două sfaturi: să lase coletul comandat online neatins cât de mult pot (chiar și după o zi virusul SARS-CoV-2 slăbește pe suprafețe), iar dacă decid totuși să îl deschisă, atunci să îl igienizeze bine cu dezinfectant.

„Știm că noul coronavirus este contractat în același mod ca alte virusuri”, a declarat Dr. Ben Ainsworth, de la departamentul de psihologie al Universității din Bath. Potrivit lui, un utilizator al site-ului are nevoie de doar 10 minute pentru a parcurge toată informația.

Echipa din spatele Germ Defense lucrează la traducerea acestuia în peste 20 de limbri. Până acum, voluntarii au tradus conținutul în 17 limbi.

Cât de mult timp rezistă noul coronavirus pe diferite suprafețe (timpul este influențat de nivelul de umiditate):

Sursa: Business Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult