Google Maps primește secțiune „de socializare”, unde poți descoperi conținut și review-uri locale

Autor: Aurelian Mihai 05.12.2020
Google Maps primește secțiune „de socializare”, unde poți descoperi conținut și review-uri locale

Noul community feed poate fi găsit la secțiunea Explore a aplicației Google Maps și are rolul de a ajuta utilizatorii să afle ce se întâmplă în orașul/locația unde se află.

Spre exemplu, poți citi ultimele impresii lăsate pentru locații și obiective de interes, vedea postări și poze lăsate de alți utilizatori, etc. Potrivit Google, secțiunea community feed va include și articole semnate de publicații recunoscute, alături de postări ale comercianților din zonă.

Schimbarea anunțată vine în continuarea unui proces mai amplu inițiat de Google pentru modernizarea serviciului Maps într-o platformă de socială centrată în jurul funcțiilor de navigație. Utilizatorii au deja posibilitatea de a iniția căutări după anumite tipuri de locații, cum ar fi restaurante și benzinării, folosind mai departe impresiile lăsate de alți vizitatori pentru trierea acestora pe criterii de calitate a serviciilor oferite.

Google Maps

Google Maps, îmbunătățit după modelul rețelelor de socializare

Însă cu ultima adiție, Google Maps va avea un feed de conținut după modelul Twitter sau Reddit. Utilizatorii nu trebuie decât să acceseze tab-ul Explore, feed-ul  de conținut apărând printr-o alunecare în sus pe ecran.

Spre exemplu, vom putea în feed actualizări în care un restaurant local care le anunță noile feluri de mâncare; un bar poate posta actualizări despre programul de lucru; utilizatorii pot posta despre un parc care tocmai a fost deschis sau despre un loc distractiv de vizitat într-o zi călduroasă.

Google precizează și că algoritmul pentru selecția de conținut va acorda prioritate postărilor făcute de persoane pe care le cunoști. La fel ca pe alte platforme de socializare, tipul de conținut selectat pentru feed va fi personalizat pe baza intereselor și preferințelor tale, documentate de Google cu lux de amănunte.

Tags: