Google Messages primește funcție de transcriere a mesajelor vocale și suport complet pentru emoji-uri

26.11.2022
Google Messages primește funcție de transcriere a mesajelor vocale și suport complet pentru emoji-uri

Google Messages devine o soluție completă pentru mesagerie instant, dezvoltatorul Android extinzând-ui capabilitățile cu suport complet pentru emoji-uri, apeluri video și mesagerie vocală, inclusiv cu opțiunea transcrierii mesajelor vocale în format text.

Intenționată ca o alternativă de folosit în momentele cât din motive obiective nu poți scrie mesajul respectiv (ex. ești la volan), opțiunea pentru trimiterea de mesaje vocale este deseori abuzată de utilizatori care, din comoditate, ajung să trimită doar astfel de mesaje. Adăugând la frustrarea celor care primesc astfel de mesaje, expeditorul care nu mai depune efort cu redactarea mesajelor în formă text ajunge să petreacă mult prea mult timp înregistrând respectivele mesaje, irosind tot la fel de mult timp și pentru persoana care trebuie să le asculte la celălalt capăt. Ei bine, curând nu va mai trebui să asculți fiecare mesaj vocal recepționat pe Google Messages, aplicația oferind convertirea automată în format text a tuturor mesajelor vocale primite. Transcrierea mesajelor va putea fi realizată automat, pentru toate mesajele vocale nou primite, sau la cerere prin folosirea butonului Transcribe. Singurul dezavantaj este timpul de așteptare ceva mai mare între recepționarea efectivă a mesajului vocal și apariția versiunii transcrise pe ecran.

O altă noutate este posibilitatea de a răspunde cu orice fel de emoji-uri la mesajele text recepționate, noua versiune a aplicației oferind suport complet pentru acestea. Inclusiv pentru răspunsuri la mesaje SMS atât timp cât persoana aflată la celălalt capăt recepționează mesajele tot prin Google Messages.

Alte îmbunătățiri au fost aduse pentru funcția Gallery View, aplicația afișând acum o listă orizontală și derulabilă cu pozele și capturile de ecran detectate în memoria telefonului, simplificând procesul de selectare a imaginilor de trimis. În plus la începutul listei este afișat și un buton Folders, pe care îl folosești pentru selectarea locației cu poze de afișat în Gallery View.

Alte îmbunătățiri de finețe țin de adaptarea interfeței la stilul Material You din Android 13 și adăugarea de butoane plutitoare pentru accesarea modului de captură.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult