Google Messages primește suport oficial pentru SMS-uri de urgență prin satelit, exclusiv pe Android 14

19.08.2023
Google Messages primește suport oficial pentru SMS-uri de urgență prin satelit, exclusiv pe Android 14

Limitat doar la anumite dispozitive de generație nouă, suportul pentru SMS-uri de urgență prin satelit este adăugat în mod oficial platformei Android 14, prin intermediul aplicației Google Messages.

Adăugat în răspuns la funcționalitatea similară anunțată deja pentru dispozitivele cu iOS, suportul pentru mesaje SMS în regim SOS va fi o exclusivitate Android 14 și limitat doar la anumite dispozitive prevăzute cu hardware compatibil.

Pe scurt, vei putea folosi aplicația Google Messages pentru a trimite mesaje SMS către numerele de urgență, chiar și din locații izolate unde nu există acoperire de la nicio rețea terestră de telefonie mobilă (ex. pe munte, sau în largul mării). Singura cerință va fi să poți ieși sub cerul liber, ideal, neobstrucționat de copaci sau nori de furtună.

Descoperită prin analiza măruntaielor aplicației Google Messages, noua funcționalitate pare că va fi limitată la mesaje automate, conținând informații esențiale precum coordonatele de localizare și o descriere sumară a urgenței semnalată. Asigurat în mod gratuit, serviciul ar putea fi însă suficient pentru a ieși din situații limită, în care.

Momentan, suportul pentru mesagerie SOS este mai degrabă la nivel provizoriu, nefiind clar dacă funcționalitatea va fi limitată la cele mai recente modele Pixel, sau va include și alte telefoane-flagship cu Android 14. Potrivit zvonurilor încă neconfirmate, atât seria Pixel 8 dar și Pixel 7 dispun de hardware-ul necesar pentru mesagerie prin satelit, funcționalitatea urmând să fie activată la momentul lansării Android 14.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult