Google oferă o nouă modalitate pentru deschiderea şi închiderea tab-urilor în browserul Chrome

19.11.2019
Google oferă o nouă modalitate pentru deschiderea şi închiderea tab-urilor în browserul Chrome

În forma actuală, pentru închiderea unui tab în versiunea Chrome pentru Android este nevoie să accesăm mai întâi lista de tab-uri folosind butonul afişat în colţul dreapta sus a ecranului, după care alegem tab-ul pe care dorim să îl debarasăm.

Această operaţiune în doi paşi devine şi mai complicată dacă avem un număr mare de tab-uri deschise, parcurgerea şi inspectarea vizuală a listei ocupând nepermis de mult timp pentru o sarcină atât de simplă.

Sesizând această problemă, Google a introdus începând cu versiunea Chrome 78 o nouă modalitate pentru gestionarea tab-urilor deschise. Astfel, cu o apăsare prelungă pe butonul listei de tab-uri putem accesa un meniu alternativ, conţinând funcţia Close tab valabilă pentru tab-ul activ, alături de opţiunile New tab şi New incognito tab. În acest mod, lista de tab-uri poate fi evitată complet, atunci când ne interesează doar tab-ul curent sau accesarea unui nou website într-un tab separat.

Foarte util şi complet separat de lista de tab-uri cu care ne-am obişnuit, noul meniu apare deocamdată doar în ediţia Chrome pentru Android, actualizată la ultima versiune oficială.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult