Google testează un nou tab switcher destinat versiunii Chrome pentru mobil

15.11.2019
Google testează un nou tab switcher destinat versiunii Chrome pentru mobil

Următoarea actualizare Chrome ar putea stârni ceva mai multe controverse decât de obicei, Google pregătind un redesign substanţial pentru meniul tab switcher, care înlocuieşte vechea listă cu aspect minimalist cu o soluţie ce mai degrabă dorul echipei care a livrat interfaţa „modernă” din Windows 8.

În curând, lista de tab-uri sub formă de cartonaşe, uşor derulabile pe verticală, va dispărea din browserul Chrome, Google introducând o nouă schemă cu mai multe icon-uri şi opţiuni suplimentare, în care tab-urile apar sub formă de tiles-uri grupate unul lângă altul, asemănătoare celor folosite de Facebook.

Pus la loc de cinste în partea cea mai vizibilă a ecranului, logoul Google va fi urmat de o casetă din care putem iniţia căutări Google Search sau introduce adrese web, în cază tab-ul dorit nu se află printre cartonaşele prezente mai jos. Desigur, butonul (+) este păstrat, în caz că dorim să deschidem mai întâi un tab nou în care să tastăm adresa web.

Încă aflat la stadiu experimental, noul design are puţine şanse să mai primească îmbunătăţiri notabile, înainte de debutul în versiunea Chrome oficială. Cei care doresc să se acomodeze încă de pe acum cu noul sistem de gestionare a tab-urilor pot face asta instalând versiunea Chrome Dev sau Canary pentru Android.

 

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult