Google sărbătorește 30 de ani de mesaje SMS anunțând criptare end-to-end pentru aplicația Google Messages

05.12.2022
Google sărbătorește 30 de ani de mesaje SMS anunțând criptare end-to-end pentru aplicația Google Messages

Google Messages este tot mai aproape de a deveni o soluție completă pentru schimburi de mesaje între utilizatorii de Android, cea mai recentă actualizare permițând înlocuirea mesajelor SMS cu schimburi de mesaje criptate.

După ce a eșuat cu încercarea de a impune propria rețea de socializare, Google se află la o nouă tentativă mai puțin ambițioasă, încercând să spargă monopolul WhatsApp – Facebook Messenger prin transformarea aplicației native de mesagerie Android într-o soluție completă de comunicare. Deja, Google Messages permite comunicarea prin apeluri video, sau de voce. Însă eforturile Google sunt mai degrabă pe mulțumirea utilizatorilor care se bazează pe comunicații în formă text, transformând aplicația SMS accesibilă direct din ecranul principal al telefoanelor cu Android într-o soluție cât mai completă de mesagerie instant.

Așa se face că Google Messages suportă deja transformarea schimburilor de mesaje SMS în conversații mult mai „relaxate„ bazate pe mesaje instant, fără limită de caractere și suport pentru inserarea de emoji-uri. Singurul detaliu care până acum lipsea era garanția intimității totale. Google rezolvă și acest aspect, implementând tehnologie de criptare end-to-end pentru toate schimburile de mesaje purtate cu aplicația Messages.

Momentan funcționalitatea este disponibilă doar pentru utilizatorii înrolați în programul de testare Messages beta, funcționalitatea urmând să fie activată la scară largă abia din cursul anului viitor.

Cert este că în curând vei putea transforma orice schimb de mesaje SMS într-o conversație intermediată prin conexiune criptată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult