Peste 1 milion de conturi Gmail vor fi șterse incepând cu 1 decembrie 2023

13.11.2023
Peste 1 milion de conturi Gmail vor fi șterse incepând cu 1 decembrie 2023

Google a anunțat recent că va șterge milioane de conturi Google inactive, inclusiv Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar, YouTube și Google Photos, începând cu luna viitoare. Decizia face parte din eforturile companiei de a spori securitatea utilizatorilor, eliminând conturile ce pot fi compromise.

Într-o postare pe blog din mai 2023, Google a comunicat că noua politică privind conturile inactive va intra în vigoare pe 1 decembrie 2023. Actualizarea reprezintă o schimbare semnificativă față de anunțul anterior din 2020, când Google a declarat că va elimina doar conținutul din conturile inactive, fără a șterge conturile în sine.

Google ia această măsură de securitate deoarece conturile Gmail inactive sunt considerate mai vulnerabile. Conform analizelor interne ale Google, conturile inactive sunt de 10 ori mai puțin probabil să aibă activată autentificarea în doi pași, făcându-le ținte ușoare pentru hackeri. Aceste conturi adesea folosesc parole vechi sau reutilizate care pot fi compromise și nu beneficiază de configurarea autentificării în doi pași, primind mai puține verificări de securitate din partea utilizatorului.

Politica se aplică doar conturilor personale Google

Noua politică se aplică doar conturilor personale Google, nu celor asociate cu organizații, cum ar fi școlile sau afacerile. Google va trimite mai multe notificări la adresa de email a contului și la emailul de recuperare (dacă este furnizat) în decursul mai multor luni înainte de a șterge vreun cont, demonstrând angajamentul său de a proteja confidențialitatea și securitatea utilizatorilor săi.

Pentru a reactiva un cont Google inactiv, utilizatorii se pot autentifica sau urma instrucțiunile din emailul primit de la Google.

De asemenea, Google a enumerat acțiuni specifice pe care le poți întreprinde pentru a menține contul activ, cum ar fi citirea sau trimiterea unui email, utilizarea Google Drive, vizionarea unui videoclip pe YouTube, descărcarea unei aplicații din Google Play Store, căutarea pe Google sau utilizarea opțiunii „Sign in with Google” pentru aplicații sau servicii terțe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult