Google testează noi stickere în formă text, pentru tastatura Gboard

05.03.2022
Google testează noi stickere în formă text, pentru tastatura Gboard

Propuse în mod automat pe baza cuvintelor tastate, noile stickere inserabile folosind tastatura Gboard vor funcționa ca o modalitate de exprimare alternativă pentru utilizatori.

În ciuda concurenței primite din partea unor alternative foarte bune precum Swiftkey, tastatura Gboard continuă să domine în preferințele utilizatorilor de Android, care nu prea au motive să fie nemulțumiți. Printre facilitățile Gboard se numără corecție gramaticală automată și prezicerea următorului cuvânt din propoziție, mod glide/swipe care poate accelera în mod considerabil viteza de tastare și nenumărate opțiuni pentru exprimare, folosind emoji-uri, GIF-uri animate și sitckere, ușor de descoperit cu ajutorul funcției integrate de căutare. Pe lista avantajelor Gboard mai intră și suportul pentru tastare multilingvă, inclusiv tastare vocală.

Revenind la noua opțiune pentru stickere în formă text, acestea sunt auto-sugerate pe baza cuvintelor și frazelor tastate, ajutând transmiterea mesajului potrivit într-o formă cât mai plăcută estetic.

Spre exemplu, acestea vor apărea atunci când spui la revedere persoanei cu care discuți, putând fi inserate în continuarea sau chiar în locul mesajului respectiv. Sugestiile pentru stickere apar pentru o largă varietate de fraze și în mai multe variante, unele fără text adăugat.

Totodată, este de așteptat ca noul tip de stickere cu text să nu apară pentru toate limbile suportate de tastatura Gboard, Google extinzând noua funcționalitate în mod treptat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult