Google va permite utilizatorilor de YouTube de pe iOS să folosească funcția Picture-in-Picture

20.06.2021
Google va permite utilizatorilor de YouTube de pe iOS să folosească funcția Picture-in-Picture

Apple a integrat funcționalitatea Picture-in-Picture pe iPadOS de câțiva ani deja, iar odată cu iOS 14, această capabilitate s-a regăsit și pe iPhone. În timp ce această funcție permite redarea de clipuri video într-o fereastră, dacă sunt pornite din browser, producătorii de aplicații nu s-au înghesuit să o integreze. Este vorba în special despre Google, care a așetptat până acum pentru a o oferi în aplicația YouTube. Se pare însă că în următoarele câteva săptămâni, toți utilizatorii de pe iOS vor putea reda clipuri de pe YouTube în fereastră sau chiar în background, fără abonament Premium.

Funcția Picture-in-Picture de pe YouTube este așteptată de aproape un an

La lansarea iOS 14 apăruse chiar și o metodă neoficială pentru a beneficia de această funcționalitate, pe care Google a blocat-o: deschiderea unui clip de YouTube din Safari și transformarea lui într-o fereastră plutitoare.  Apoi, acea fereastră putea fi ascunsă, facilitând astfel redarea în fundal fără un abonament YouTube Premium.

Ei bine, Google face tot acest proces mai simplu, permițând utilizarea Picture-in-Picture direct din aplicație. Compania spune că începe o lansare graduală, care va ajunge pe dispozitivele utilizatorilor de iOS și iPadOS în următoarea perioadă. Primii care vor primi acces la această capabilitate, vor fi, desigur, utilizatorii de abonamente Premium. Totuși, nici utilizatorii „free”, care nu plătesc nu vor fi ocoliți. În timp, și aceștia vor primi acces.

Totuși declarația Google specifică faptul că se referă la utilizatorii din „SUA” de YouTube pe iOS, ceea ce sugerează că ar putea exista și o limitare geografică pentru lansarea acestei funcții. Rămâne de văzut cât de repede va extinde Google Picture-in-Picture pe YouTube și în restul lumii, însă, în general astfel de capabilități nu au rămas niciodată exclusive unei țări.

Faptul că funcția va fi însă activată pe server pentru fiecare cont în parte sugerează însă că aplicația include deja capabilitățile și că probabil nu va fi necesar un update al aplicației din App Store.

sursa: MacRumors

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult