S-a lansat aplicația NotebookLM! Ce funcții inovatoare oferă

11.12.2023
S-a lansat aplicația NotebookLM! Ce funcții inovatoare oferă

Google, unul dintre giganții tehnologici ai lumii, a lansat oficial NotebookLM, o aplicație inovatoare de luat notițe. Aplicația este bazată pe inteligență artificială, mai exact modelul avansat de limbaj Gemini Pro.

NotebookLM, inițial cunoscută sub numele de Proiectul Tailwind, a fost dezvăluită în premieră la evenimentul Google I/O 2023. Totuși, fața de cum era prezentată în acel moment, aplicația a primit multe îmbunătățiri.  Acum, oferind funcții avansate prin integrarea modelului Gemini Pro, NotebookLM devine disponibilă pentru utilizatorii din SUA, urmând să fie lansată și în alte țări. Pentru România, nu există momentan detalii despre data de lansare.

NotebookLM oferă o varietate de funcții și unelte, menite să îmbunătățească experiența de luat notițe a utilizatorilor. Compania descrie aplicația ca un instrument „pentru a ajuta la înțelegerea și raționamentul documentelor”, introducând o mulțime de noi funcții care permit utilizatorilor să treacă ușor printre citit, luat notițe și scris.

Cu ce funcții mai vine NotebookLM

Aplicația oferă un spațiu dedicat pentru notițe, permițând utilizatorilor să ia notițe într-un mod eficient, fără prea mare efort. Acesta facilitează fixarea citatelor din chat, mesaje extrase din surse și notițe personale, creând un spațiu centralizat.

Mai mult, NotebookLM sugerează acțiuni bazate pe activitățile utilizatorilor. De exemplu, la selectarea unui pasaj dintr-o sursă, aplicația poate propune rezumatul textului într-o filă nouă sau poate ajuta în înțelegerea limbajului tehnic. În timp ce compune notițele, NotebookLM oferă unelte pentru a îmbunătăți calitatea textului.

Aplicația celor de la Google oferă noi unelte pentru a organiza notițele noi în documente structurate. Utilizatorii pot selecta un set de notițe și pot solicita o filă nouă, platforma sugerând diferite formate, cum ar fi contururi tematice sau ghiduri de studiu. Utilizatorii pot de asemenea furniza instrucțiuni personalizate în caseta de chat, personalizându-și crearea documentelor. La final, atunci când utilizatorii sunt gata să lucreze la versiunea finală a documentelor, NotebookLM permite exportul cu un singur click către Google Docs.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult