Guvernul din China a reușit să spargă sistemul de securitate AirDrop. Care a fost motivul

09.01.2024
Guvernul din China a reușit să spargă sistemul de securitate AirDrop. Care a fost motivul

O organizație din China, sprijinită de guvern, a reușit să spargă securitatea funcției AirDrop a celor de la Apple, potrivit Bloomberg. Practic, reușita le permite acum autorităților chineze să identifice utilizatorii care partajează conținut interzis prin metoda wireless.

AirDrop, un serviciu popular oferit de Apple, permite transferul ușor de fișiere între dispozitivele Mac și iPhone din apropiere, utilizând conexiuni Wi-Fi și Bluetooth.

Deși Apple susține că AirDrop este securizat prin criptare, Beijing Municipal Bureau of Justice afirmă că a descoperit o metodă de a trece peste această securitate. Aceștia pretind că au analizat listele de iPhone-uri pentru a determina cine, și ce conținut, a trimis prin AirDrop. Metoda este descrisă ca o „descoperire tehnologică” și se pare că a ajutat la identificarea persoanelor care folosesc AirDrop pentru a distribui materiale ilegale sau pornografie.

Biroul de Justiție susține că, prin această metodă, pot rezolva cazurile mai rapid și mai precis, prevenind astfel răspândirea de conținut nepotrivit pentru minori și nu numai. Totuși, conform raportului, nu este clar dacă această vulnerabilitate a fost utilizată anterior de o altă agenție guvernamentală.

Apple a modificat modul în care AirDrop funcționează în China

De asemenea, aceasta nu este prima dată când AirDrop se confruntă cu probleme de securitate. În aprilie 2021, cercetători germani au descoperit o problemă, iar deși Apple a aflat rapid despre eroare, compania nu a remediat-o.

În noiembrie 2022, Apple a modificat modul în care AirDrop funcționează în China, ca răspuns la utilizarea funcției pentru distribuirea de mesaje politice împotriva guvernului. În prezent, implicit, AirDrop funcționează doar cu persoane din contactele utilizatorului, iar dacă se dorește să permită utilizarea AirDrop de către toată lumea, acest lucru este posibil doar pentru 10 minute.

Apoi, odată cu lansarea iOS 16.2 la nivel mondial, Apple a extins aceste modificări la nivel global. Compania a declarat că aceste schimbări au scopul de a reduce conținutul nedorit trimis în locuri aglomerate, cum ar fi mall-urile sau aeroporturile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult