Headset-ul Vision Pro de la Apple se va lansa pe 2 februarie. Totul despre produs

09.01.2024
Headset-ul Vision Pro de la Apple se va lansa pe 2 februarie. Totul despre produs

Apple este pe punctul de a lansa pe piață Vision Pro, primul headset de realitate virtuală al companiei. Anunțat pentru prima dată în iunie anul trecut de către Tim Cook, în cadrul Conferinței Mondiale a Dezvoltatorilor Apple (WWDC), Vision Pro va fi disponibil pentru fanii tehnologiei începând cu 2 februarie, scrie The Verge.

Cofnrom Apple, dispozitivul este descris ca un „nou tip de computer” care utilizează tehnologii de top. Totuși, până în prezent, compania a fost reticentă în ceea ce privește detaliile și informațiile tehnice, dar cu apropierea datei de lansare, au apărut și informațiile despre noul headset. Vision Pro, care va avea un preț de pornire de 3,499 dolari americani, va fi disponibil pentru pre-comandă din 19 ianuarie. În plus, Apple a dezvăluit și prețurile pentru lentilele Zeiss, care vor fi oferite ca o opțiune extra.

Lentilele pentru citire vor costa 99 de dolari, în timp ce lentilele pro vor fi vândute cu 149 de dolari. Modelul de bază al Vision Pro va include 256GB de stocare și diverse accesorii, cum ar fi bandă Solo Knit, bandă Dual Loop, un sigiliu de lumină, două perne pentru sigiliul de lumină, husă pentru Vision Pro, lavetă de lustruit, baterie și un cablu de încărcare USB-C cu adaptor.

Cu ce inovații vine Vision Pro

Inovațiile tehnologice ale headset-ului includ un display 4K pentru fiecare ochi, care permite utilizatorilor să treacă între realitatea augmentată (AR) și realitatea virtuală (VR) printr-un cadran montat lateral. Dispozitivul funcționează pe baza unui setup dual-chip, ce rulează pe procesorul M2 dezvoltat de Apple și noul cip R1, dedicat procesării datelor de la senzorii încorporați, camere și microfoane. Vision Pro suportă, de asemenea, urmărirea ochilor, capului și mâinilor, permițând navigarea în interfață fără un controler.

Apple vede Vision Pro ca o platformă pentru interacțiunea cu aplicații cunoscute precum FaceTime, Photos și Movies, dar și pentru vizualizarea videoclipurilor/filemlor. Headset-ul funcționează pe baza visionOS, noul sistem de operare al Apple, care promite să funcționeze fără probleme cu majoritatea aplicațiilor pentru iPhone și iPad, fără a necesita eforturi suplimentare din partea dezvoltatorilor de aplicații. De asemenea, Apple promite acces la peste 150 de titluri 3D prin intermediul aplicației Apple TV.

Înainte de lansare, Apple le-a oferit angajaților săi sesiuni specializate de instruire pentru a utiliza și, desigur, vinde, noul Vision Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult