Hărțile TomTom sunt acum disponibile și pe dispozitive Huawei prin App Gallery

03.09.2020
Hărțile TomTom sunt acum disponibile și pe dispozitive Huawei prin App Gallery

Huawei deja rezolvase parțial problema lipsei Google Maps, aplicația de hărți și navigație oferită prin Google Play Services, cu Here We Go, care s-a lansat pe App Gallery în urmă cu câteva luni. Totuși, există în continuare loc de mai bine, iar TomTom este un serviciu de hărți mult mai bine dotat, în special pentru navigație auto. Aplicația TomTom Go Navigation este acum disponibilă pe toate magazinele aplicații majore, inclusiv pe App Gallery-ul Huawei.

Huawei are acum mai multe alternative la Google Maps cu ajutorul TomTom

Diferența între TomTom și Here We Go este că aplicația Go Navigation este una premium, cu plată. Hărțile TomTom sunt actualizate constant și include moduri de vizionare 2D și 3D, trafic în timp real, alerte pentru radar, selecție de benzi și posibilitatea de a descărca offline hărțile. Din fericire, costul de utilizare nu este mare, însă este pe bază de abonament, nu cu plată la început.

TomTom Go Navigation oferă utilizatorilor 30 de zile de test, în care au acces la toate funcțiile aplicației de navigație. Utilizatorii vor trebui la finalul acestei perioadă să aleagă unul dintre cele patru planuri tarifare. Fie aleg planul de 2 dolari pe lună, care pornește o plată recurentă, fie aleg să plătească câte 5 dolari la fiecare trei luni, 9 dolari la șase luni sau 13 dolari pe an. Având în vedere că TomTom este o companie care se ocupă exclusiv cu hărți și nu face bani din reclame, precum Google, este de înțeles de ce serviciile sale sunt contra cost.

De altfel, hărțile TomTom ar putea veni în curând pe gratis, într-o aplicație Huawei proprietară pe dispozitivele companiei. Huawei a anunțat în urmă cu câteva luni un parteneriat cu TomTom, însă dezvoltarea aplicației native pentru dispozitivele sale încă nu s-a încheiat. Cel mai probabil, noul serviciu „Huawei Maps” va fi strâns legat de Huawei Mobile Services.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult