Huawei Health nu mai este disponibil în Play Store. De unde descarci aplicația

03.04.2023
Huawei Health nu mai este disponibil în Play Store. De unde descarci aplicația

Fanii dispozitivelor din gama wearables de la Huawei vor fi uimiți să afle că aplicația Health, care permite conectarea dispozitivelor inteligente la smartphone, precum brățări de fitness sau smartwatch-uri, nu mai este disponibilă în Google Play Store. Cei care au deja aplicația instalată o vor putea folosi în continuare, însă cei care cumpără acum un ceas, precum cei care se pregătesc să comande Huawei Watch Ultimate, vor trebui să instaleze Health din alte surse.

Aplicația Huawei Health, necesară pentru conectarea smartwatch-urilor, disponibilă doar din afara Play Store

Versiunea disponibilă în Google Play Store oricum nu mai era cea de actualitate, care permitea conectarea celor mai noi dispozitive ale companiei. Încă de când Huawei a pierdut accesul la serviciile Google, compania a încetat și să actualizeze Health în varianta de pe Play Store. Cea mai recentă versiune a aplicației era oricum lansată în octombrie 2020, însă cei care folosesc încă de pe atunci ceasuri sau brățări de fitness (sau chiar cântare inteligente), vor trebui să caute metode alternative de instalare pe Android a aplicației atunci când vor schimba telefonul sau îl resetează din vreun motiv.

Există acum două opțiuni pentru instalarea Huawei Health. Fie descarci aplicația în format APK direct de pe site-ul oficial Huawei, o metodă simplă și rapidă care nu implică prea mulți pași, fie instalezi mai întâi App Gallery pe telefonul tău cu Android. Metoda a doua asigură însă faptul că vei putea ține aplicația actualizată constant, în timp ce instalarea sub formă de APK necesită actualizarea manuală de pe site la fiecare update.

Cei care folosesc Huawei Health pe iOS pot în continuare să acceseze aplicația fără probleme din App Store, în timp ce Samsung nu pare să fi eliminat aplicația concurentului Huawei din Galaxy Store. Cei care au telefoane Samsung pot apela astfel și la magazinul companiei coreene pentru a instala și ține aplicația actualizată.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult