iOS nu mai este o platformă prioritară pentru Opera

02.06.2017
iOS nu mai este o platformă prioritară pentru Opera

Browserul Opera a avut parte de o serie de îmbunătăţiri semnificative în varianta sa desktop, însă utilizatorii de iOS nu au mai văzut un update de mai bine de şase luni. Se pare că versiunea dedicată dispozitivelor mobile de la Apple nu este o prioritate pentru Opera, întrucât dezvoltarea acesteia a fost „încetinită” în ultima perioadă. În acelaşi timp, versiunea de Android pare să primească atenţie din partea dezvoltatorilor.

Brian Fagioli, redactor pentru Betanews, a observat faptul că Opera pentru iOS nu a primit nicio actualizare în cursul anului 2017. Acesta a decis să întrebe pe Twitter compania ce se întâmplă cu această versiune a browser-ului, iar răspunsul a fost pe cât de prompt, pe atât de evident. Opera pentru iOS nu este în acest moment în dezvoltare activă. Momentan echipa de dezvoltare a versiunii pentru dispozitive mobile se ocupă de îmbunătăţirea variantei pentru Android, însă ne putem totuşi aştepta la update-uri pentru Opera Mini pentru iOS „în viitor”.

În timp ce Opera nu abandonează platforma iOS de tot, probabil că nici nu va mai oferi actualizări minore, care să asigure stabilitate şi performanţă, ci doar update-uri mai importante, care adaugă funcţionalitate nouă. Cu siguranţă însă motivul pentru care Opera pentru iPhone nu este destul de popular pentru a justifica investiţia în dezvoltarea acestei versiuni este popularitatea scăzută.

Opera Mini este un browser dedicat celor care vor să economisească trafic de internet atunci când navighează. Întrucât majoriatatea iPhone-urilor se vând la abonemente cu trafic de date mare, sunt puţine motive pentru care un utilizator de iPhone din generaţiile noiar avea nevoie de astfel de funcţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult