Lista țărilor și organizațiilor care au interzis aplicația chineză TikTok

14.07.2020
Lista țărilor și organizațiilor care au interzis aplicația chineză TikTok
Foto: Profimedia Images

Președintele american Donald Trump ia în calcul interzicerea în SUA a aplicației chineze TikTok, pe care o consideră o amenințare la adresa siguranței naționale.

India a interzis deja platforma de socializare, alături de alte câteva zeci de aplicații dezvoltate în China.

Compania chineză a mai primit o lovitură de imagine după ce una dintre cele mai mari bănci din lume, Wells Fargo, le-a interzis angajaților să mai folosească aplicația pe telefoanele de serviciu.

TikTok, extrem de populară printre membrii generației Z (aproximativ cei născuți între 1995 și 2010), a fost descărcată de peste 1,5 miliarde de ori.

Iată țările, companiile și organizațiile care au interzis deja TikTok:

– India, în urma unor dispute recente la granița cu China; mai mulți soldați indieni au murit.

– Pentagonul a recomandat ștergerea aplicației de pe dispozitivele de serviciu ale angajaților încă din decembrie 2018. US Navy, US Air Force, US Marine Corps și US Army au respectat recomandarea.

– United States Coast Guard a confirmat pentru The New York Times că aplicația nu este permisă pe dispozitivele de serviciu ale membrilor săi.

– US Department of Homeland Security a interzis, de asemenea, TikTok.

– În februarie, TSA, agenția însărcinată cu securitatea pe aeroporturile americane, a dat un ordin similar.

– Wells Fargo, o bancă cu venituri anuale de 85 de miliarde de dolari, le-a cerut angajaților să șteargă aplicația de pe telefoanele de serviciu.

– Comitetele naționale ale partidelor Democrat și Republican le-au recomandat angajaților să nu folosească platforma de socializare chineză.

– Amazon le-a cerut, de asemenea, angajaților să șteargă aplicația chineză de pe telefoanele pe care își folosesc e-mailul de serviciu. Ulterior, cel mai mare retailer online din lume a revenit asupra deciziei și a transmis că mesajul a fost trimis dintr-o eroare.

Sursa: Business Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult