Măsura luată de Google Maps pentru a reduce emisiile de carbon

16.10.2023
Măsura luată de Google Maps pentru a reduce emisiile de carbon

Pentru a promova modalități mai sustenabile de transport, gigantul tehnologic Google a anunțat extinderea funcției sale de navigare eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil în noi regiuni.

Această caracteristică este proiectată pentru a oferi alternative la cea mai rapidă rută, luând în considerare factori precum viteza constantă, numărul de dealuri și condițiile de trafic.

Obiectivul principal al celor de la Google este reducerea amprentei de carbon a fiecărui vehicul. Conform statisticilor furnizate de companie, de la debutul acestei funcții în octombrie 2021, rutarea eficientă a contribuit la reducerea emisiilor de carbon cu 2,4 milioane de tone metrice. Acest lucru este echivalent cu scoaterea a 500.000 de mașini cu motor cu combustie de pe drumuri.

Funcția este disponibilă și în Europa!

Inițial disponibilă pentru utilizatorii din Statele Unite ale Americii, această funcție este acum accesibilă și în Europa, Egipt și Canada. Google intenționează să o lanseze în India și Indonezia până la sfârșitul anului, incluzând funcția pentru motociclete, mijloc de transport foarte popular în aceste regiuni.

Totuși, se pare că planurile companiei Google nu se opresc aici. Producătorul va oferi, de asemenea, utilizatorilor alternative la transportul cu autoturismul atunci când caută direcții de deplasare. Aceasta funcție vizează încurajarea oamenilor să folosească mai puțin mașina personală și să opteze pentru transportul în comun. Acest nou serviciu va debuta în Franța, unde Google Maps va afișa direcții pentru trasee pietonale și de transport în comun alături de rutele auto.

Sugestiile de alternative la transportul auto vor fi afișate doar atunci când „timpul de călătorie este comparabil și practic”.

De asemenea, Google va sugera rute de tren în Căutare atunci când utilizatorii caută zboruri. Compania subliniază că trenul este o modalitate de transport mai sustenabilă decât avionul. Prin afișarea acestor rute, utilizatorii vor putea compara cu ușurință duratele de călătorie, costurile și alți factori de călătorie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult