Meta anunță închiderea aplicației de mobil Facebook Gaming, lansată în 2020

31.08.2022
Meta anunță închiderea aplicației de mobil Facebook Gaming, lansată în 2020

Spre diferență de Google, Facebook nu pornește la fel de multe experimente pe care apoi să le închidă atunci când nu au succes. Totuși, rețeaua de socializare a avut parte de eșecurile sale, iar Facebook Gaming, pornit în 2020, pare să fie unul dintre acestea. Compania Meta a anunțat că în viitorul foarte apropiat, aplicația Facebook Gaming va fi închisă permanent și nu va mai fi disponibilă pentru download de pe App Store și Google Play Store.

Facebook Gaming nu a avut succesul pe care compania și-l dorea

Aplicația de mobil Facebook Gaming va înceta să funcționeze de pe data de 28 octombrie, dar serviciul va continua să funcționeze în cadrul rețelei de socializare. Vei putea în continuare să accesezi tab-ul Gaming pe desktop, de exemplu, unde vei găsi în continuare link-uri la stream-uri live de jocuri video pe rețeaua de socializare.

Utilizatorii vor avea ocazia de a-și descărca datele de pe Facebook Gaming înainte ca aplicația să se închidă, care este legată în special de căutările pe care aceștia le-au făcut pe platformă. Desigur, Meta nici nu avea nevoie de alte date pentru a permite funcționarea acestui serviciu, întrucât avea deja toate celelalte informații despre utilizatori, întrucât accesul era realizat pe baza unui cont Facebook.

Se pare că popularitatea serviciului nu a fost cel care a dus la închiderea aplicației Facebook Gaming. Conform CrowdTangle, doar Twitch atrage mai mult public în zona de livestreaming de jocuri video. Totuși, platforma este plină de spam și conținut fals sau furat (ceva valabil pentru toate serviciile video de la Facebook), ceea ce înseamnă că probabil nu atrage și public dispus să cheltuie bani pentru susținerea creatorilor de conținut.

Un alt motiv ar fi tăierile de costuri în urma scăderii valorii la bursă a companiei după ce în 2021, Facebook și-a schimbat numele în Meta și a anunțat concentrarea eforturilor pe construirea unui metavers.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult