Meta oprește comunicarea directă între Instagram și Messenger

06.12.2023
Meta oprește comunicarea directă între Instagram și Messenger

Meta a decis să pună capăt unei funcții care permitea utilizatorilor să comunice între Instagram și Messenger. Conform companiei, măsura va intra in rigoare de la ”mijlocul lunii decembrie 2023”.

Schimbarea vine la trei ani după ce, pe atunci Facebook, a introdus integrarea chatului între cele două platforme, permițând utilizatorilor să trimită mesaje contactelor de pe Facebook și prietenilor de pe Instagram prin același Messenger.

Începând din 2020, utilizatorii Meta aveau posibilitatea de a folosi Messenger sau DM-urile de pe Instagram pentru a trimite mesaje prietenilor de pe ambele platforme. Utilizatorii Instagram puteau să trimită mesaje sau să apeleze prietenii de pe Facebook direct din DM-urile Instagram, iar cei care foloseau Messenger puteau să apeleze sau să trimită mesaje prietenilor de pe Instagram. Pentru a activa această funcție, era necesar doar să activeze caracteristica din setările Instagram sau Messenger.

Ce înseamnă mai exact această actualizare

Cu oprirea acestei funcții, utilizatorii nu vor mai putea să pornească noi conversații sau să apeleze prietenii de pe Facebook de pe Instagram. Conversațiile existente cu prietenii de pe Facebook, realizate prin Instagram, vor deveni doar disponibile doar pentru modul de citire.  Odată ce chatul integrat va fi eliminat, prietenii de pe Facebook nu vor mai putea vedea dacă utilizatorii sunt activi pe chat sau dacă au văzut un mesaj.

Pagina de suport a Meta menționează, de asemenea, că orice conversații anterioare avute cu prietenii de pe Facebook prin intermediul Instagram nu vor fi transferate în inbox-ul Messenger.

Meta nu a oferit un motiv specific pentru oprirea acestei funcții. Totuși, având în vedere că, pentru a respecta Actul Piețelor Digitale al UE, WhatsApp lucrează deja la chat-uri cu alte companii, este posibil ca decizia de a elimina chatul între Instagram și Messenger să fie influențată și de acest aspect. Actul Piețelor Digitale al UE impune ca companiile mari să colaboreze între platformele de mesagerie, iar acesta este și motivul pentru care Apple a adoptat recent RCS și a adus unele funcții iMessage în Mesaje Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult