Metoda prin care hackerii s-au folosit de conturile verificat de pe X pentru a fura criptomonede

05.01.2024
Metoda prin care hackerii s-au folosit de conturile verificat de pe X pentru a fura criptomonede

În ultima perioadă, X (fostul Twitter) se confruntă cu o nouă problemă: hackerii sparg conturilor verificate ale entităților guvernamentale și companiilor, pentru a promova escrocherii cu criptomonede, scrie Digital Information World.

Potrivit unui raport recent, problema este legată în mod direct de schimbările în modelul de verificare a conturilor pe X, în urma preluării platformei de către Elon Musk. Verificarea conturilor, care înainte era un simbol al autenticității, acum a devenit doar o dovadă a abonamentului plătit pentru obținerea semnului de verificare.

Pe platforma X există, în acest moment, trei tipuri de semne de verificare: albastru, gri și auriu. Semnul auriu desemnează un cont oficial al unei organizații sau companii, în timp ce semnul gri este rezervat conturilor ce reprezintă organizații guvernamentale sau persoane oficiale/publice. Primele două sunt nevoite să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate, în timp ce iconițele albastre sunt acordate utilizatorilor cu un abonament X Premium.

Hackerii au spart contul unei firme de inteligență cibernetică fondată de Google

Un incident recent care scoate în evidență gravitatea acestei probleme este cazul contului X al firmei de inteligență cibernetică Mandiant, care face parte din compania Google. Contul a fost accesat ilegal și utilizat pentru a promova un airdrop fraudulos, ceea ce a dus la, practic, golirea portofelelor de criptomonede ale utilizatorilor.

Hackerii au folosit contul Mandiant pentru a redirecționa utilizatorii către un site care conținea un „crypto drainer”, un tip de software de tip virus. Pe scurt, site-ul înșeală utilizatorii să aprobe tranzacții, permițând astfel virusului să fure fondurile.

Recent, Elon Musk a ieșit cu o declarație destul de curajoasă, chiar și pentru miliardar. El a susținut că X este singura platformă de încredere pentru informații, criticând alte rețele de socializare, pe care le-a acuzat de a fi influențate prin finanțări externe. Musk a inclus în această categorie platforme populare precum Instagram, Facebook și TikTok.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult