Microsoft lansează Phone Link și pentru iOS. Permite transferul oricăror date iPhone pe PC

27.04.2023
Microsoft lansează Phone Link și pentru iOS. Permite transferul oricăror date iPhone pe PC

Microsoft anunță Phone Link for iOS, aplicația funcționând deocamdată doar cu PC-uri echipate cu Windows 11. Funcționalitatea anunțată inițial pentru actualizarea Windows 11 February update permite conectarea oricărui PC Windows 11 pentru transferuri de fișiere de pe Android, respectiv iOS.

Disponibilă gratuit pe Microsoft Store, aplicația Phone Link permite accesarea oricăror fișiere stocate pe telefoanele cu Android sau iOS. În plus, utilizatorii Windows 11 primesc în  timp real și notificările de  pe telefon, precum cele pentru apeluri sau mesaje text, cu posibilitatea de a le redirecționa pe PC. Totodată, aplicația Photos preinstalată pe PC-urile cu sistem de operare Windows 11 va sincroniza automat toate pozele de pe iPhone sau Android, prin intermediul serverelor Apple iCloud și Google Photos. În aplicația pentru PC, este prezent un panou de notificări chiar sub secțiunea cu status-ul telefonului și butoanele pentru setări rapide.

În timp ce pe un telefon cu Android, precum cele de la Samsung, poți rula inclusiv toate aplicațiile din telefon pe ecranul computerului în cadrul aplicației Phone Link, pe iPhone, această capabilitate nu va fi posibilă. Ce poți face însă este să gestionezi notificările de pe iPhone, fără a putea deschide aplicațiile care trimit acele notificări. De asemenea, în timp ce poți trimite sau primi mesaje prin iMessage, nu poți să accesezi istoricul discuțiilor și nu poți face diferența între un SMS și un iMessage, așa cum poți pe iPhone.

Noua versiune Phone Link feature for iOS va fi disponibilă la nivel global, pentru toți utilizatorii de PC-uri cu Windows 11. Cât despre telefonul Apple conectat, acesta poate fi orice model, echipat cu versiunea iOS 14 sau mai nou.

Din păcate, utilizatorii iPad (dispozitive cu iPadOS) și macOS sunt lăsați pe dinafară. Cel puțin în cazul macOS, lipsa compatibilității vine ca o dovadă pentru rivalitatea față de Apple, la care Microsoft încă nu este pregătit să renunțe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult