Phone Link de pe Windows 11 primește conectivitate cu iPhone

05.03.2023
Phone Link de pe Windows 11 primește conectivitate cu iPhone

Aplicația Phone Link de la Microsoft, care permite conectarea telefoanelor cu Android la Windows 11, va integra în viitorul foarte apropiat și suport pentru conectarea unui telefon Apple. Funcționalitatea pe iPhone va fi însă mult mai limitată decât cea de pe Android, oferind doar posibilitatea de a trimite și primite mesaje sau apeluri audio. Aceasta va fi însă prima metodă oficială prin care vei putea trimite un iMessage prin platforma Apple de pe un dispozitiv non-Apple.

Microsoft lansează o versiune Phone Link „beta” care permite conectare la iPhone

Microsoft a anunțat că Phone Link se va conecta la iPhone-uri foarte curând în mod oficial. Compania a dezvăluit că va permite unui număr limitat de utilizatori să acceseze aplicația într-o versiune „beta”, de test, pentru a putea încerca noile funcții. Această versiune este disponibilă membrilor Windows Insider din ramurile Dev, Beta și Release Preview, iar în timp, mai mulți utilizatori vor primi acces la noua versiune a aplicației. Asta înseamnă că se încearcă testarea pe o perioadă mai lungă, înainte de lansarea oficială.

În timp ce pe un telefon cu Android, precum cele de la Samsung, poți rula inclusiv toate aplicațiile din telefon pe ecranul computerului în cadrul aplicației Phone Link, pe iPhone, această capabilitate nu va fi posibilă. Ce poți face însă este să gestionezi notificările de pe iPhone, fără a putea deschide aplicațiile care trimit acele notificări. De asemenea, în timp ce poți trimite sau primi mesaje prin iMessage, nu poți să accesezi istoricul discuțiilor și nu poți face diferența între un SMS și un iMessage, așa cum poți pe iPhone.

De asemenea, grupurile de chat nu sunt accesibile prin Phone Link, iar trimiterea de fotografii și clipuri video nu este posibilă. Conectarea se face prin Bluetooth, iar la prima conectare, trebuie acceptate multiple permisiuni pentru a putea accesa funcțiile de comunicare între computer și telefon.

În cazul unui computer Mac de la Apple, apelurile, mesajele și transferul de date între dispozitive pot fi realizate nativ, întrucât iOS și macOS fac parte din același ecosistem software.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult