Microsoft Translator primește o nouă interfață în versiunea iOS

01.03.2023
Microsoft Translator primește o nouă interfață în versiunea iOS

Versiunea de iOS a aplicației Microsoft Translator primește îmbunătățiri bazate pe tehnologii de inteligență artificială și alte optimizări pentru utilizare mai simplă.

Noua interfață cu utilizatorul ar trebui să fie mai accesibilă, intuitivă și ușor de utilizat. Totodată, Microsoft Translator oferă acum suport și pentru limbile marathi, gujarati, punjabi, malayalam și kannada.

Traducere ușoară și istoric cu traducerile realizate

Bazată pe o nouă versiune Azure Cognitive Services, aplicația Microsoft Translator oferă o interfață intuitivă și suport pentru traducerea în timp real a peste 100 de limbi. Utilizatorii pot traduce text, vorbire și imagini fără a fi nevoie să aleagă manual limba folosită.

Trebuie doar să bifezi limbile disponibile pentru traducere, iar aplicația va afișa modurile disponibile, cum ar fi vorbire, imagine și text. Pe măsură ce folosiți aplicația, veți putea vizualiza istoricul traducerilor pe aceeași pagină.

Identificare continuă a limbii (LID)

Microsoft a anunțat o experiență îmbunătățită de traducere a vorbirii cu noua sa tehnologie AI, Continuous Language Identification (LID). Această caracteristică facilitează conversații naturale și continue fără a fi nevoie să selectați limbile audio sursă și țintă, sau să activați microfonul pentru fiecare bun participant la discuție. Bun în schimb aplicația afișează un singur microfon marcat cu simbolul steluță, dacă ambele limbi selectate au suport continuu pentru traducere.

Experiență îmbunătățită de traducere a imaginilor

Microsoft anunță și o versiune îmbunătățită a sistemului offline de recunoaștere optică a caracterelor (OCR). Disponibilă în prezența conexiunii la internet, noua versiune a sistemului OCR apelează la tehnologiile de inteligență artificială furnizate de platforma Azure Cognitive Services și promite traduceri de o mai bună calitate pentru imaginile scanate, cu o gamă mai largă de suport lingvistic.

Suport pentru conversații Multi-Device

Funcția de conversație accesibilă din colțul din dreapta sus al aplicației permite realizarea de transcrieri și traduceri simultane pentru mai mulți utilizatori dintr-un grup.

Noua versiune Microsoft Translator pentru iOS este disponibil deja pentru actualizare sau instalare din magazinul App store, versiunea de Android urmând să fie disponibilă în curând.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult