Google Translate a fost încorporat cu istoricul Google: căutările și frazele folosite sunt acum sincronizate între dispozitive

10.05.2022
Google Translate a fost încorporat cu istoricul Google: căutările și frazele folosite sunt acum sincronizate între dispozitive

Cumva, serviciul Google Translate a evitat până acum „curiozitatea” insațiabilă a Google, datele utilizatorilor nefiind păstrate într-un istoric semi-permanent. Totuși, niciodată nu e prea târziu.

Aplicația dedicată Google Translate a fost actualizată prin adăugarea unei funcții „îndelungi așteptate”, care-ți economisește timpul sincronizând istoricul de căutare și traducerile realizate în spațiul cloud, datele urmând a fi sincronizate între toate dispozitivele tale, atât timp cât sunt autentificate cu același cont Google.

Există, de asemenea, o secțiune Favorite, care permite revizitarea rapidă a cuvintelor sau chiar fraze folosite recent. Pentru a „prefera” o anumită traducere, selectezi pictograma acesteia.

Fiind vorba de permisiuni, la prima pornire a aplicației Google Translate vei fi confruntat cu un mesaj care solicită selectarea unui cont la care să fie atașat istoricul traducerilor. Odată ce permisiunile sunt acordate, datele sunt înregistrate permanent, putând fi accesate de pe orice dispozitiv atașat respectivului cont Google.

În continuare, Google permite ignorarea solicitărilor pentru salvarea în spațiul Cloud a traducerilor și interogărilor primite în aplicația Google Translate, însă doar pentru cei care optează pentru asta în mod expres.

Utilizatorii Google Translate ceva mai experimentați, care nu doresc salvarea traducerilor în spațiuk cloud, vor trebui mai departe să aleagă opțiunea „Utilizați Traducere fără cont”. Alternativ, va trebui să-ți deconectezi permanent telefonul de la contul tău Google, pentru a asigura anonimitatea conversațiilor traduse.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult