Netflix renunță la suportul pentru unele televizoare, playere Blu-ray și console

21.10.2023
Netflix renunță la suportul pentru unele televizoare, playere Blu-ray și console

Netflix a anunțat astăzi că va întrerupe suportul pentru unele dintre televizoarele mai vechi, încurajându-i pe utilizatori să își actualizeze dispozitivele sau să achiziționeze unele noi.

Această decizie nu este o surpriză, având în vedere că Netflix a avut în trecut astfel de valuri de întreruperi ale suportului pentru diferite dispozitive. În 2019, serviciul de streaming a retras suportul pentru anumite dispozitive Roku, Samsung și Vizio.

Vestea despre această nouă rundă de retragere a suportului a apărut pe diverse forumuri în ultimele săptămâni, cu Netflix informând în avans utilizatorii că începând cu 16 octombrie, dispozitivele lor nu vor mai putea reda conținutul Netflix. De exemplu, pe Reddit, un utilizator a menționat că player-ul Bluray al mamei sale nu mai este suportat, în timp ce un altul a spus că un televizor Sony mai vechi afișează notificarea.

Totodată, și posesorii de dispozitive Toshiba și Samsung au fost informați că produsele lor nu vor mai beneficia de suport. Suportul a fost retras și pentru PlayStation Vita și add-on-ul PS TV.

Majoritatea dispozitivelor au o vechime de peste 10 ani

Deși nu avem o listă completă a dispozitivelor afectate, se pare că majoritatea acestora au peste zece ani vechime.

Care este motivul pentru care Netflix a decis această întrerupere? Se pare că sunt mai mulți factori, printre care securitatea și dorința de a oferi o experiență de utilizare de calitate. Dispozitivele vechi, care nu primesc actualizări, pot prezenta vulnerabilități de securitate. Pe lângă aceasta, dispozitivele învechite pot deveni lente și pot avea erori. Având în vedere că Netflix evoluează constant, adăugând noi funcționalități (cum ar fi suportul pentru reclame, facilități de partajare a parolelor sau titluri interactive), nu este posibil să ofere suport pentru toate dispozitivele existente pe termen nedefinit.

Acest lucru vine și ca urmare a limitărilor tehnice. În 2019, un purtător de cuvânt al Netflix a explicat pentru Gizmodo că problema cu dispozitivele de atunci era legată de „dispozitivele mai vechi care rulează Windows Media DRM”.

Toți utilizatorii au fost direcționați către o pagină de ajutor Netflix, care oferă detalii suplimentare despre acest subiect.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult