Netflix s-ar pregăti să crească din nou prețurile abonamentelor

Netflix s-ar pregăti să crească din nou prețurile abonamentelor

Netflix plănuiește să crească iar costul opțiunilor de abonament fără reclame, susține un nou raport Wall Street Journal

Tarifele abonamentelor ar putea să crească la doar câteva luni după ce greva actorilor va fi soluționată, potrivit unor surse care au vorbit cu Wall Street Journal. Se pare însă că noile tarife vor intra în vigoare mai întâi pentru clienții Netflix din SUA și Canada, urmând ca, ulterior, să afecteze și piețe externe precum cea din România. 

În SUA și Canada, Netflix oferă în prezent două planuri de abonament fără reclame: Standard pentru 15,49 dolari pe lună și Premium pentru 19,99 dolari pe lună. A renunțat la planul Basic fără reclame la începutul acestui an.

În România, prețurile rămân momentan la 9,99 euro (50 lei) pentru planul Standard și 11,99 euro (60 lei) pentru planul Premium. 

Dacă zvonurile se adeveresc, nu e greu să ne imaginăm reacția vitriolică a abonaților curenți. Există 3 scenarii: mulți s-ar putea să scrâșnească din dinți și să își mențină planul curent, unii ar putea trece la abonamentul mai ieftin care include reclame, pe când alții ar putea fi tentați să apeleze la serviciile concurente de streaming sau să-și anuleze abonamentele lunare cu totul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News