Noi actualizări în Windows 11: Notepad & Snipping Tool, îmbunătățite de AI

18.02.2024
Noi actualizări în Windows 11: Notepad & Snipping Tool, îmbunătățite de AI

Microsoft continuă să îmbunătățească experiența utilizatorilor Windows 11, introducând funcționalități noi bazate pe inteligența artificială (AI). Recent, compania a anunțat noi caracteristici pentru programele de bază Notepad și Snipping Tool, folosite cei mai mulți utilizatori de Windows. Practic, sunt aplicații ce vin pre-instalate și, desigur, utile și practice.

Actualizările sunt în prezent disponibile pentru utilizatorii din channel-ul Canary și Dev ale programului Windows Insiders. Dave Grochocki, Principal Product Manager Lead pentru aplicațiile Windows, a dezvăluit prin intermediul unui blog destinat Windows Insider noile funcții ale Windows 11, scrie ZDNET.

Una dintre cele mai remarcabile adiții este funcția „Explain with Copilot” în aplicația Notepad, versiunea 11.2401.25.0. Această caracteristică le va permite utilizatorilor să înțeleagă mai bine conținutul unui fișier simplu printr-o simplă selecție de text, urmată de clic dreapta pentru a accesa meniul de opțiuni. Copilot va rezuma și explica fragmentele de cod, fișierele de log sau orice conținut selectat. Mai mult, utilizatorii pot activa rapid Copilot folosind scurtătura de tastatură Ctrl + E.

Ce actualizare primește Snipping Tool

Grochocki a menționat că, deși această funcție este disponibilă pe dispozitivele ce dispun de Copilot în Windows, există o problemă cunoscută prin care unii utilizatori s-ar putea să nu vadă imediat această nouă caracteristică în Notepad, încurajând scurtătura WIN + F.

Pe de altă parte, Snipping Tool, care dispunea deja de funcții AI, cum ar fi redactarea automată a textelor din capturile de ecran, primește acum posibilitatea de a adăuga forme la capturi. Utilizatorii pot selecta butonul de forme noi din bara de unelte după realizarea unei capturi și alege forma dorită în imagine, având opțiunea de a adăuga dreptunghiuri, ovale, linii și săgeți pentru a evidenția text sau părți ale unei imagini și a le nota mai eficient. Formele pot fi redimensionate, mutate sau schimbate în culoare.

Recent, Microsoft a anunțat și actualizări importante pentru Copilot, care a devenit un pion important în lumea inteligenței artificiale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult