Noua actualizare din Google Maps introduce Google Lens și navigarea detaliată în unele regiuni

27.10.2023
Noua actualizare din Google Maps introduce Google Lens și navigarea detaliată în unele regiuni

Google Maps își îmbogățește funcționalitățile, aducând o serie de caracteristici noi alimentate de inteligența artificială, dezvăluite recent de către Google. Printre acestea se numără caracteristică „Immersive View for routes” (Viziune Imersivă pe Trasee), care oferă utilizatorilor o perspectivă panoramică asupra rutei lor, de la început până la sfârșit.

Viziunea Imersivă permite previzualizarea detaliată a traseului, fie că este vorba de deplasare cu mașina, pe jos sau cu bicicleta, în orașe selectate precum Amsterdam, Barcelona, Dublin, sau New York, atât pe Android, cât și pe iOS. Utilizatorii pot planifica mai bine călătoria, având posibilitatea de a verifica condițiile de trafic și vremea simulată pe traseu.

În plus, Google integrează funcția Lens în Maps, facilitând înțelegerea mediului înconjurător în timp real. Prin simpla apăsare a iconiței Lens, utilizatorii pot accesa camera în Maps pentru a obține informații despre magazine, restaurante sau bancomate din apropiere. Extinderea acestei funcții va cuprinde peste 50 de noi orașe, inclusiv Roma, Sao Paulo și Taipei.

Google prezintă și alte actualizări pentru aplicația de Hărți

Navigația pe Google Maps devine mai informativă, cu actualizări de culori pe hartă, clădiri mai realiste de-a lungul rutei și detalii îmbunătățite ale benzilor de circulație. Aceste actualizări vor fi disponibile în următoarele luni în 12 țări, inclusiv SUA, Canada, Franța și Germania.

Proprietarii de vehicule electrice care dispun de Google integrat în mașini vor beneficia de informații utile despre stațiile de încărcare, inclusiv compatibilitatea cu vehiculul lor. Această actualizare va fi disponibilă global în regiunile unde există informații despre stațiile de încărcare EV.

Îmbunătățirile nu se opresc aici. Compania a anunțat faptul că funcția de Căutare în Google Maps va oferi acum răspunsuri mai precise la întrebările utilizatorilor, ajutându-i să descopere activități interesante de făcut. Rezultatele căutării vor fi prezentate printr-o abordare bazată pe fotografii, analizând miliarde de imagini împărtășite de comunitatea Google Maps, toate acestea fiind posibile datorită modelelor avansate de recunoaștere a imaginilor și inteligenței artificiale.

Prin aceste inovații, Google Maps își propune să ofere o experiență de navigare mai bogată și mai informativă utilizatorilor săi, însă nu a fost specificat dacă aceste funcții vor fi disponibile și în România.

Sursă: Blog Google 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult