Nova Launcher primeşte icon-uri adaptive şi alte noutăţi inspirate de Android 8.0 Oreo

Nova Launcher primeşte icon-uri adaptive şi alte noutăţi inspirate de Android 8.0 Oreo

Ajuns la versiunea 5.5, popularul launcher pentru Android aduce câte puţin din invocaţiile Android 8.0 Oreo şi pe dispozitivele de generaţie mai veche.

Instalat pe dispozitive care rulează cel puţin versiunea Android 5.0 Lollipop, Nova Launcher 5.5 permite schimbarea formei icon-urilor pentru aplicaţii, dând acestora conturului unui cerc, picătură, pătrat, pătrat cu colţurile rotunjite, sau o combinaţie între cerc şi pătrat numită Squircle.  Modificările pot fi aplicate în mod selectiv, doar pentru aplicaţiile care au fost deja actualizate cu suport pentru icon-uri adaptive, sau la nivel global, micşorând icon-urile aplicaţiilor mai vechi pentru a încăpea în forma aleasă.

Un alt element de noutate este posibilitatea de a plasa bara Google Search în dock-ul de aplicaţii, la partea superioară sau inferioară, imitând stilul de interfaţă folosit de telefoanele Pixel 2.

Nova Launcher 5.5 preia şi noul meniu pop-up din versiunea Android 8.1, acesta putând fi activat de la secţiunea Look and Feel a meniului Settings.

Nova Launcher poate fi instalat gratuit din magazinul Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult