Opţiunea pentru mesaje pe WhatsApp care se „autodistrug” după ce sunt citite, pe cale să fie lansată oficial

27.11.2019
Opţiunea pentru mesaje pe WhatsApp care se „autodistrug” după ce sunt citite, pe cale să fie lansată oficial

WhatsApp testează de ceva timp o funcţie care permite setarea unui termen de expirare pentru mesajele trimise, utilă celor care doresc să transmită informaţii confidenţiale pe WhatsApp fără riscul ca altcineva să afle conţinutul discuţiei căutând în istoricul de mesaje.

Numită iniţial Disappearing Messages, funcţionalitatea a primit între timp unele ajustări şi un alt nume – Delete Messages.

Prezentă în codul ultimei versiuni beta a aplicaţiei WhatsApp pentru Android, opţiunea permite trimiterea de mesaje care dispar după o oră, o zi, o săptămână, o lună sau un an.

Atunci când este bifată la secţiunea Contact Info sau Group Settings (doar de către administratorii grupului de discuţii), opţiunea Delete Messages va asigura înlăturarea din istoricul conversaţiei a tuturor mesajelor care depăşesc termenul de expirare ales.

Compatibilă şi cu interfaţa Dark Theme, funcţionalitatea nu este disponibilă încă pentru toţi utilizatorii, dar îmbunătăţirile aduse recent sugerează apropierea debutului oficial.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult