Poți avea Dynamic Island pe telefonul tău Android cu dynamicSpot din Play Store

22.09.2022
Poți avea Dynamic Island pe telefonul tău Android cu dynamicSpot din Play Store

A durat mai puțin de o săptămână de la lansarea seriei iPhone 14 până când o soluție similară de Dynamic Island a fost lansată pentru dispozitivele cu Android. O aplicație numită dynamicSpot poate fi descărcată pe telefoane cu sistemul de operare Android gratuit din Google Play, oferind o funcționalitate similară cu ceea ce oferă Apple pe noile sale telefoane din gama Pro, și chiar câteva capabilități diferite.

Funcția Dynamic Island de pe iPhone 14 Pro a fost copiată rapid pe Android

Numele dynamicSpot sugerează că această capabilitate este dedicată în special telefoanelor care au camera foto frontală poziționată central, extinzând zona din jurul acestora pentru a fi similară în design cu Dynamic Island de la Apple. Aici apar notificările recente, sau statusul telefonului atunci când este la încărcat, în timp ce poți alege care notificări să apară acolo și poți personaliza chiar și dimensiunea „insulei”.

Încă nu vorbim despre funcționalitate comparabilă 100% cu cea de pe iPhone și nici măcar cu animații la fel de fluide, însă este o aplicație la început de drum, care ar putea evolua în viitor. Ba chiar există și o versiune „Pro” care costă 19 lei și care deblochează anumite capabilități extra, precum afișarea „insulei” pe ecranul de blocare, pentru a putea interacționa de acolo cu anumite funcții.

dynamicspot play store

În teorie, dynamicSpot ar trebui să funcționeze pe oricare telefon cu Android, indiferent dacă are sau nu camera frontală poziționată central. Aceasta este însă o soluție temporară, întrucât deja există producători de telefoane cu Android interesați să integreze ceva similar în experiența de bază a telefoanelor lor. Realme, de exemplu, a început să întrebe fanii dacă și-ar dori o astfel de funcție pe dispozitivele lor.

Dynamic Island demonstrează din nou că Apple are o influență majoră asupra pieței de smartphone-uri. „Copierea” acestei funcții vine după ce alți producători au luat în derâdere inițial scoaterea jack-ului de căști, notch-ul sau eliminarea accesoriilor din pachet, urmând ca la scurt timp să adopte strategii similare.

sursa: Android Authority, Play Store

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult