Samsung a lansat o aplicație care-ți arată cât de bine te-ai spălat pe mâini

03.06.2020
Samsung a lansat o aplicație care-ți arată cât de bine te-ai spălat pe mâini

Chiar dacă nu astea erau prioritățile în urmă cu un an, spălatul pe mâini este acum unul dintre cele mai pe-ndelete ritualuri pe care cei mai mulți dintre noi le repetăm de mai multe ori pe zi, rareori având certitudinea că „acum am făcut suficient de bine.

Adresată celor care încă caută validarea obiceiului indispensabil al spălării mâinilor după fiecare deplasare în afara propriei locuințe, aplicația Hand Wash le reamintește pe de o parte utilizatorilor să se spele pe mâini la intervale regulate pe tot parcursul zilei, dară și să rămână cât mai meticuloși la fiecare exercițiu de curățenie.

Justificând nevoia pentru o astfel de aplicație, Samsung citează un studiu realizat de University College London, care susține că pentru o igienă impecabilă spălare pe mâini de șase până la 10 ori pe zi este optimă, asta fără a include vizitele la toaletă și spălatul înainte de a mânca.

Potrivit experimentelor desfășurate, spălatul pe mâini trebuie să dureze minim 25 de secunde, din care 5 secunde revin aplicării săpunului lichid. Pe lângă numărul de spălări zilnice, scopul aplicației este și de a încuraja spălarea temeinică, timp de cel puțin 25 de secunde după pornirea manuală a cronometrului din aplicația lansată pentru dispozitivele Galaxy Watch.

Totuși, în timp ce accesoriile Samsung sunt rezistente la apă, nimeni nu spune despre pericolul atingerii ecranului touch cu mâinile murdare, fix înainte de a ne spăla pe mâini. Cert este că Samsung nu recomandă spălarea dispozitivului Galaxy Watch odată cu mâinile, strategia folosirii aplicației presupunând doar că infectarea cu COVID-19 nu este chiar atât rapidă încât să funcționeze prin atingerea repetată a suprafeței potențial contaminată.

Bonus pentru spălarea conștiincioasă a mâinilor, aplicația Hand Wash oferă și capabilități de monitorizare care te ajută să păstrezi un istoric zilnic al rutinei de curățare și afla cât de bine te descurci la acest capitol, de la o săptămână la alta.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult