Cele mai rezistente şi cele mai slab construite telefoane din 2019. Care merită cumpărat şi de care trebuie să te fereşti

14.01.2020
Cele mai rezistente şi cele mai slab construite telefoane din 2019. Care merită cumpărat şi de care trebuie să te fereşti

Canalul de YouTube JerryRigEverything este cunoscut în rândul fanilor smartphone-urilor drept sursa numărul unu pentru a verifica înainte de a cumpăra un telefon, dacă acesta este rezistent sau nu la utilizarea de zi cu zi şi chiar şi la anumite cazuri mai speciale, precum accidente. Astfel, lista celor mai „rezistente” telefoane din 2019 este foarte importantă acum pentru cineva care doreşte să cumpere un telefon lansat anul trecut, pe care îl poate obţine probabil la o reducere semnificativă de preţ. Iată care au fost cele mai rezistente şi cele mai dezamăgitoare smartphone-uri din 2019 la capitolul rezistenţă şi uşurinţa în reparaţii.

Cele mai rezistente smartphone-uri din 2019

Pixel 3a: cel mai uşor de reparat telefon din 2019

Zack Nelson, creatorul conţinutului de pe canalul JerryRigEverything, a ales modelul Google Pixel 3a drept cel mai uşor dispozitiv de reparat din 2019. Acesta beneficiază de un ecran foarte simplu de înlocuit, fiind ţinut în carcasă de lipici şi două şuruburi, întreaga operaţiune putând fi realizată în doar câteva minute. Întrucât înlocuirea ecranului este cea mai des întâlnită reparaţie, uşurinţa în dezasamblare şi reasamblare este un lucru foarte important.

Nubia Z20: cel mai inovator telefon din 2019

Spre diferenţă de alte modele, cu ecrane pliabile sau cu proiectoare integrate, Nubia Z20 a fost ales de către JerryRigEverything drept cel mai inovator model din 2019, oferind două ecrane: unul pe faţă şi unul pe spate. Astfel, ecranul principal este complet, fără decupaje, iar componente mecanice nu sunt necesare pentru activarea camerei, întrucât ecranul de pe spate poate fi folosit drept oglindă, pentru selfie-uri realizate direct cu camera principală.

Menţiune: Samsung Galaxy Fold. Acest model, chiar dacă este foarte fragil, oferă un ecran de 7,3” are poate fi pliat şi purtat în buzunar, ceva ce mulţi utilizatori îşi doresc cu siguranţă.

Samsung Galaxy A80: telefonul cu cele mai „arătoase” componente

Pentru că iniţial canalul JerryRigEverything era dedicat reparaţiilor de telefoane, nu este de mirat că Zack Nelson apreciază şi componentele interne ale dispozitivelor. Astfel, acesta a oferit un premiu pentru „cele mai arătoase componente” ale unui telefon, iar acesta a ajuns la Galaxy A80 de la Samsung, un telefon mid-range cu o cameră care se ridică şi se roteşte în utilizare. Astfel, dacă îl modifici cu un panou de sticlă transparent, vei putea vedea motoraşul care ridică şi coboară camera, ceva inedit, care nu se găseşte pe multe alte smartphone-uri.

Pixel 3a: cel mai rezistent telefon din 2019

Pixel 3a ia şi premiul pentru cel mai rezistent telefon din 2019, pe lângă cel pentru reparaţii simple. Acesta este realizat din plastic, deci există o componentă în minus care se poate sparge în cazul unui accident, în timp ce uşurinţa în reparaţii este luată de asemenea în calcul. Telefonul rezistă la îndoituri, în ciuda construcţiei mai puţin rigide.

Cele mai puţin rezistente smartphone-uri din 2019

Royole FlexPai: cel mai greu de reparat telefon din 2019

Primul telefon pliabil care a ajuns pe piaţă în luna ianuarie a anului trecut, Royole FlexPai, primeşte premiul pentru „cea mai slabă construcţie” din 2019. Telefonul este fragil, uşor de îndoit în sens invers şi poate fi stricat ireversibil, întrucât este aproape imposibil de reparat. Motivul este că nu există piese de schimb pe piaţă, fie că vorbim despre cele originale, sau componente compatibile.

Menţiune: generaţia iPhone 11. Zack spune că iPhone-urile din generaţia 11, la fel precum şi cele din generaţia XS/XR sunt greu de reparat, în special datorită faptului că sticla de pe spate nu poate fi înlocuită, iar reparaţia în service-urile oficiale sunt extrem de scumpe (600 de dolari pentru 11 Pro Max, 400 dolari pentru iPhone 11). Ecranele, în schimb, sunt relativ uşor de înlocuit, fiind ţinute doar în lipici şi două şuruburi, însă telefoanele vor afişa o eroare în meniu, dacă operaţiunea este realizată în afara service-urilor autorizate, chiar dacă piesa este originală.

Xiaomi Redmi Note 7: cea mai slabă construcţie din 2019

Modelul Redmi Note 7 de la Xiaomi a luat „zmeura de aur” din partea JerryRigEverything, fiind unul dintre puţinele telefoane care nu au supravieţuit testelor de rezistenţă din 2019. Acesta s-a rupt atât la îndoirea din spate, cât şi la cea din spate, întregul dispozitiv devenind imposibil de utilizat. Practic, carcasa a fost redusă la o mână de cioburi, ţinută împreună de laminarea sticlei şi de rama din jurul acesteia.

Menţiune: Pixel 4 XL. Flagship-ul Google din 2019 nu este doar un telefon dezamăgitor la nivel de design şi specificaţii hardware, ci este şi un telefon foarte slab construit, conform JerryRigEverything. Acesta s-a rupt în patru locuri, în jurul liniilor pentru antene de pe rama metalică exterioară. De altfel, este singurul telefon atât de scump dintre cele testate anul trecut care a reuşit să se rupă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult