Samsung va oferi aplicația Camera Assistant pe și mai multe modele Galaxy

28.12.2022
Samsung va oferi aplicația Camera Assistant pe și mai multe modele Galaxy

Anunțată ca o exclusivitate Galaxy S22, aplicația Camera Assistant permite utilizatorilor să personalizeze setările camerei la un nivel cu mult peste ceea ce este posibil din interfața de bază a camerei foto.

Printre opțiunile expuse cu aplicația Camera Assistant avem și dezactivarea funcției Auto HDR, sau dezactivarea filtrului de sharpness, care poate realiza uneori cadre ce arată prea „artificial”. Odată instalată, aplicația poate fi accesată atât din meniul telefonului, dar și din meniul de setări al camerei.

Unul dintre cele mai mari neajunsuri ale aplicației de captură preinstalată pe telefoanele Samsung este întârzierea între momentul în care apeși pe butonul-declanșator de pe ecran și momentul în care fotografia este realizată. Funcția Faster Shutter din Camera Assistant reduce acest „lag” și permite captarea mai multor poze în succesiune rapidă. Conform descrierii din aplicație, această funcție ar putea degrada calitatea imaginilor finale, întrucât vor fi folosite mai puține cadre pentru post-procesare.

Există și alte setări utile, precum opțiunea de a dezactiva schimbarea automată a camerei de pe care faci fotografia, atunci când faci zoom, de exemplu, iar telefonul decide că lumina este prea slabă pentru a folosi camera cu zoom, recurgând la zoom digital. Sau poți să programezi câte minute să rămână camera activă atunci când nu este folosită, dar este pornită, cu intervale între 1, 2, 5 sau 10 minute. Sau câte fotografii să fie realizate atunci când setezi un timer, pentru fotografii de grup, sau autoportrete.

Aplicația oferă utilizatorilor opțiunea de a activa sau dezactiva HDR, precum și funcția sharpness, ajutând la obținerea unor poze cu aspect mai artistic. De asemenea, aplicația permite utilizatorilor să înregistreze videoclipuri chiar și în modul foto, ținând apăsat butonul declanșator.

Momentan, disponibilă doar pentru posesorii Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra, aplicația Camera Assistant va fi oferită pentru ”cât mai multe modele de telefoane Galaxy”, în viitorul apropiat. Ce-i drept, reprezentantul Samsung care a făcut această dezvăluire nu a oferit și un calendar concret pentru extinderea compatibilității cu alte modele de telefoane.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult