Shazam pentru iOS primește interfață nouă și funcționalitate web

16.12.2020
Shazam pentru iOS primește interfață nouă și funcționalitate web

Apple nu a schimbat foarte mult aplicația Shazam de când a cumpărat-o  în urmă cu mai bine de un an. Aceasta este disponibilă în continuare și pe Android, iar pe iOS a fost doar integrată la nivelul sistemului de operare pentru identificarea rapidă a melodiilor. Totuși, a venit momentul ca Shazam să se alinieze la design-ul celorlalte aplicații Apple de pe iOS, așa că Apple a adus o nouă interfață, exclusivă pentru iPhone, cât și capabilitatea de a folosi serviciul printr-un browser web.

Shazam are acum o integrare mai bună cu Apple Music

Noua interfață Shazam este acum integrată cu serviciul Apple Music. Astfel, poți sincroniza melodiile identificate cu ajutorul aplicației cu selecția personală de muzică de pe serviciul de streaming. Sincronizarea funcționează și cu Spotify, desigur, însă cel mai probabil, funcționalitatea va fi mai bună între cele două servicii de la Apple. Există și o funcție de căutare nouă, cât și niște topuri realizate de Shazam.

Cea mai interesantă funcție nouă pentru Shazam este însă posibilitatea de a folosi serviciul folosind un browser web de desktop. Totuși, nu este clar de ce Apple a activat această capabilitate doar pe Safari, Chrome și Firefox care rulează pe macOS și ChromeOS, dar nu și pe Windows. Pe macOS, aplicația Shazam era oricum disponibilă direct din App Store de câțiva ani deja.

Actualizarea pentru noua interfață și noile funcții poate fi descărcată din App Store-ul pentru iOS. Cei care au actualizările de aplicații automate pornite, s-ar putea să fie surprinși de noua interfață a aplicației.

Acest update vine imediat după actualizarea sistemului de operare iOS la versiunea 14.3, care include noi funcții foto pentru modelele iPhone 12 Pro, activează serviciul Fitness+ în țările unde există suport oficial și permite compatibilitatea cu noile căști AirPods Max.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video