Start11, sau cum poți să aduci meniul Start din Windows 7 pe Windows 11

12.08.2021
Start11, sau cum poți să aduci meniul Start din Windows 7 pe Windows 11

Versiunile de test ale noilor sisteme de operare sunt de obicei folosite de către utilizatori pentru a testa noile funcționalități și pentru a oferi astfel feedback pentru ca producătorul să poată îmbunătăți versiunea finală. Totodată, este o oportunitate bună pentru dezvoltatorii software să își pregătească aplicațiile pentru iminenta lansare, pentru a asigura compatibilitate din prima zi. Stardock, companie specializată în personalizarea interfeței Windows, a lansat deja Start11, o aplicație care aduce înapoi meniul de Start din Windows 7 pe noul Windows 11, înainte de lansarea oficială.

Aplicația Start11 promite să aducă înapoi vechiul meniu Start

Start11 este doar cea mai recentă aplicație din portofoliul Stardock. Compania are o tradiție lungă de astfel de aplicații, oferind chiar și pentru Windows 8 sau 10 aplicații similare, care aduceau înapoi vechiul meniu de Start. Se pare că o bună parte dintre utilizatori preferă simplitatea și funcționalitatea pe care Microsoft a oferit-o pe sistemul de operare din 2009, refuzând adaptarea la meniurile mai noi.

Windows 11 reprezintă însă o schimbare semnificativă chiar și față de meniul de Start din Windows 10, iar cei care aleg să îl personalizeze cu Start11 vor putea să aleagă dintre mai multe variante. Fie pot să o folosească pe cea de Windows 7 clasică, fie să modifice multe dintre elementele vizuale pentru un design mai personalizat. Ba chiar Stardock se laudă și cu faptul că Start11 va accelera căutările locale prin fișiere din meniul Start, pentru că nu folosește aceleași surse online în fiecare căutare.

Desigur, aplicația Start11 nu este gratuită. Cei care vor dori să revină la meniul de Start din Windows 7 pe Windows 11 vor trebui să cumpere Start11 cu 4.99 dolari de pe site-ul Stardock. Din fericire, ceea ce primești acum, în variantă „beta”, este doar o mostră de început, care modifică meniul și îți oferă câteva opțiuni de personalizare. În timp, compania promite că va extinde Start11 cu mai multă funcționalitate, promițând deja pagini, tab-uri, posibilitatea de a reduce totul la un design minimalist, cât și funcții dedicate pentru clienții din meniul enterprise și „power users”.

sursa: Stardock

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult